Tips til indretning af stuen: Skab en moderigtig og indbydende stue

Stuen står som boligens centrum. Det er her, du fleste bruger mest tid ved b.la. at slappe af og være sammen med familie og venner. Stuen kan ses som både værende boligens udtryk udadtil til gæster og selve definitionen af, hvad din bolig skal være og udtrykke til dig. Optimalt vil stuen både fremtræde indbydende og spektakulær for dig og dine gæster. Dette kræver lidt arbejde. Netop fordi stuen er en så vigtig del af boligen, kan det virke uoverskueligt at skulle til at indrette den. Du kan heldigvis få lidt hjælp ved tipsene i afsnittet nedenfor. Hvis du vil begynde indretningen allerede nu, kan du finde møbler til enhver stil her.

Tips til den perfekte indretning

Du skal altid starte med at lægge en plan for indretningen. Find på idéerne du vil arbejde med og tjek om idéerne kan realiseres på en fornuftig og brugbar måde. Begynd derefter med indretningen og begynd med de aspekter, der virker lige meget hvad, og afslut med de aspekter, der er mere risikable og abstrakte. På den måde undgår, kan du nemmere justere undervejs. Her er nogle flere brugbare tips:

  • Inkorporer flere facetter i stuen. Hav både følelsen af afslappethed, hygge og fællesskab. Du skal både føle dig tilpas, når du slapper af for dig selv, og når du har mange gæster forbi.
  • Analyser din stues stærke sider og brug dem. Hvis du f.eks. har en stor stue, kan du bruge dét til din fordel og opdele stuen i forskellige dele til forskellige scenarier og øjeblikke.
  • Hvis du har en mindre stue, kan du skabe følelsen af åbenhed ved at skabe plads ved stuens indgang, holde loftet frit og fokusere møbler i grupper.
  • Indret lyset, så det taler samme sprog som dig. Hvis du ønsker en hygge-stue, kan du f.eks. anskaffe lysstyrke-justerende lys.
Written by