Skiferie i Østrig rummer mange muligheder

Familie skiferie i Østrig

På en skiferie har man både rig mulighed for at slappe af, være social og få rørt sig en masse. Men de forskellige fordele, der kan være ved en skiferie, nytter naturligvis ikke meget, hvis man ikke befinder sig i et skiområde, som skaber optimale rammer for, at man kan udleve sin drømmeskiferie. Derfor er det heller ikke underligt, at mange danskere vælger at holde deres skiferie i Østrig. Østrig som skiferiedestination har nemlig netop en række bredt appellerende kvaliteter, som kan være med til at gøre skiferien til en særdeles positiv oplevelse.

Hvis du vil vide mere om disse kvaliteter, er du kommet til det rette sted, for her på siden guider vi dig igennem de væsentlige muligheder, som Østrigs skisportsbyer rummer.

Skimæssige udfordringer for alle

En af de helt tydelige fordele, der kan være ved at holde sin skiferie i Østrig, er, at landet har et landskab, som giver mulighed for at skabe mange forskellige former for pister. I bjergene i Østrigs populære skisportsbyer kan man således finde passende strækninger, uanset hvilke skifærdigheder man måtte besidde.

Et godt eksempel på den udfordringsmæssige variation, der kan være blandt Østrigs mange pister, finder man i skibyen, Flachau. I Flachau har man mulighed for at nyde en samlet længde af pister på 350 kilometer. Og blandt disse pister kan man blandt andet opleve kilometervis af sorte, stejle løjper, som egner sig godt til de helt hårde skieksperter, der foretrækker en stor udfordring, når de er oppe i bjergene.

For de knap så modige og mindre erfarne skigængere er der dog også optimale pister at finde i Flachaus bjerge. Flachau besidder nemlig også mange langt mindre stejle løjper, som både er brede og afdæmpede, og som derfor egner sig godt til børn og andre, der stadig føler sig usikre på deres ski. Endelig rummer Flachau og Østrigs andre populære skibyer naturligvis også masser af røde pister til de mange mennesker, som kan betegnes som øvede, men som endnu ikke er eksperter. I Flauchau findes der faktisk hele 189 kilometer af sådanne pister, så i denne by er der rig mulighed for, at man både kan blive udfordret på løjperne og undgå at se de samme strækninger igen og igen i den forbindelse.

Oplevelser udenfor pisterne

Skibyerne i Østrig rummer også diverse former for underholdning, når man ikke befinder sig på sine ski oppe i bjergene. I denne kontekst er det især en god idé at bide mærke i de mange beværtningsmuligheder, som man kan nyde godt af i Østrig. Eksempelvis er Østrig i skiferieøjemed særligt anerkendt for sine afterski-faciliteter. Og denne kvalitet er ikke til at tage fejl af. Afterski giver nemlig mulighed for at nyde diverse lækre mere eller mindre alkoholiske drikkevarer og en masse socialt samvær i festlige rammer. I Østrigs velbesøgte skisportsbyer kan man desuden også finde en lang række af hyggelige restauranter, konditorier eller bistroer, som alle serverer lækkerier fra det østrigske køkken.

Hvis man virkelig trænger til at glemme sneen og kulden for en stund, er der også råd for dette i flere af Østrigs skiområder. I disse kan man nemlig være heldig at finde et badeland, som kan være underholdende for skiferiegæster i alle aldre. Et af den slags badelande findes eksempelvis i den populære by, Wagrain, i form af Wasserwelt. I badelandet, Wasserwelt, er der både vandland til børnene og wellnessspa til de voksne.

Find det rigtige rejsebureau

Når man vil finde frem til den perfekte skiferie, er det ofte en god idé at kigge sig lidt for hos de forskellige skirejsebureauer, der findes på markedet. Hos disse kan man nemlig læse mere om de forskellige rejser og fordele, som bureauerne tilbyder. Og ved således at undersøge sine muligheder kan man altså øge chancerne for at finde en rejsepakke, som lever op til lige netop de forskellige behov, man som rejsegruppe måtte stå med. Hvis man eksempelvis er en børnefamilie, som skal afsted på skiferie, kan det være en god idé at finde et rejsebureau, som tilbyder børnerabat på deres rejser, og som kan garantere, at der vil være mulighed for dansk skiskole til børnene i den skisportsby, man rejser til.

Hvis man gerne vil spare nogle penge på sin næste skiferie, er det desuden en god idé at finde og bestille skiferien hos det rette skirejsebureau i god tid. Dette skyldes, at rejsebureauerne ofte sælger deres rejser til de mest attraktive priser, når der stadig er lang tid til afrejse. På denne måde har bureauerne nemlig bedre muligheder for at få booket det rigtige antal af blandt andet flybilletter og hotelværelser.

Du kan finde yderligere information om billige skirejser og Østrigs mest populære skisportsbyer på denne side.

Written by