Skab et bedre indeklima i boligen med energirigtige vinduer

Mange ældre boliger har problemer med træk og fugt, der i svære tilfælde kan føre til svamp og mug i boligen. Et dårligt indeklima er et irriterende problem, der ikke altid er nemt at løse. Ikke desto mindre er det et problem, der skal tages alvorligt. Moderne mennesker bruger naturligvis mange timer i hjemmet, og derfor er det vigtigt at prioritere et godt indeklima. Sørg for regelmæssigt at holde dig opdateret på de seneste nyheder indenfor boligrenovering, så du er sikker på, at din bolig lever op til kravene.

Sommetider handler det om boligens generelle isolering, men i mange tilfælde kan det hjælpe gevaldigt med nye, bedre vinduer. Mange ældre boliger har gamle vinduer, der isolerer dårligt og kan skabe dårligt indeklima i boligen. Hvis man oplever problemer med træk og fugt i boligen, kan det derfor være en god idé at overveje energirigtige vinduer.

Mindre træk og mindre varmeregning

Man mener, at 30 % af varmetabet i et rum sker gennem vinduerne. Det er derfor ikke uvæsentligt, hvilke slags vinduer man har i boligen. Energirigtige vinduer isolerer bedre og holder bedre på varmen, så man får et mere behageligt indeklima. Men den bedre isolation gør også, at man ikke skal varme boligen op i samme grad. Derved kan man spare penge på varmeregningen, da energirigtige vinduer sørger for, at al varmen ikke forsvinder ud gennem ruderne.

Energistyrelsen har desuden gjort det nemt at købe energirigtige vinduer til boligen. Der er nemlig lavet en energimærkning til vinduer, tilsvarende den der findes til bl.a. hvidevarer. Skalaen går fra A til F, hvor A er er bedst energimæssigt.

Vinduer, der passer til boligen

Energirigtige vinduer kommer i mange forskellige udformninger, så man nemt kan finde vinduer, der passer til boligen. Selv hvis man har en ældre bolig med gamle vinduer, er det muligt at finde energirigtige vinduer, der passer til. Online er der et stort udvalg, og det er nemt at få dannet sig et overblik over de mange forskellige tilbud, hvis man jævnligt følger med i de seneste nyheder.

Written by