Sådan får du mere overskud i hverdagen

shutterstock_154308860

Mange har problemer med stress i hverdagen; der er meget, man skal se til, og man trænger i den grad til mere overskud, energi og tid til alt det, man egentlig gider at lave. Heldigvis er der nogle lette ændringer, man kan lave i sin hverdag, så man efter kort tid vil begynde at kunne se lys for enden af tunnellen.

Hav en overskuelig oversigt over alle familiens planer for den kommende uge

I mange husstande er fritidsaktiviteter, sport, møder og sociale aftaler for familiens medlemmer noget, der dominerer meget i hverdagen. Der bliver brugt en del tid på at planlægge frem og tilbage, og ikke mindst på kørsel fra A til B. En god start på en mere organiseret hverdag er at lave en fælles oversigt, som hele familien kan have adgang til – det kan for eksempel være i form af en kalender. Det tager højst 10 minutter pr. familiemedlem pr. uge at skrive sine planer ned, og det vil give hele familien et godt overblik over, hvad der kommer til at foregå i den kommende uge. Desuden slipper man for en masse stress ved at skrive ting ned, så man ikke skal gå og huske alting og risikere at glemme nogle vigtige aftaler – og mindre stress giver automatisk mere overskud i hverdagen.

Få godt styr på økonomien

Hvis der er noget, der kan give stress i hverdagen, så er det helt klart økonomien – især hvis den er presset. Har man ikke styr på sin økonomi, kan man let komme ud i uheldige situationer, hvor man pludselig mangler penge til vigtige ting. En rigtig god idé er at lave et månedligt budget, så man er sikker på, at man ikke kommer til at bruge for mange penge på unødvendige ting. Man kan for eksempel bruge diverse programmer på sin computer til at holde styr på økonomien. Tag med fordel et kursus i Office pakken, så du er helt sikker på, at du ved, hvordan man bruger de nødvendige programmer optimalt. Et kursus i Office pakken kan blandt andet fås hos 4d.dk. Her kan du være sikker på, at du kan få et godt kursus i Office pakken, så du kan bruge programmer til at få bedre styr på din økonomi, så du kan få en mindre stresset hverdag.

Ugentlige madplaner sparer dig tid

At ligge planer på forhånd er en af de bedste ting, man kan gøre for at sikre sig mere overskud i hverdagen. Man kan ofte komme til at glemme at planlægge, hvad man skal have at spise i løbet af ugen og ende med at rende frem og tilbage mellem supermarkedet og hjemmet flere gange om ugen. Det er dog en god idé at afsætte noget tid i weekenden til at få planlagt, hvad der skal spises og handles, og så bruge en times tid på at handle alting. Lav en liste over 20-30 madretter, som familien gider at spise, og sæt jer ned i starten af hver uge og find de 7 retter, I vil have den kommende uge. Dette vil man helt klart spare en masse tid på, og da man så kan handle alting på én gang, kommer man heller ikke til at spilde tid på at handle og stresse over, hvad man skal finde på til aftensmaden.

Ryd op i hjemmet

Det er virkelig svært at holde hjemmet fuldstændig frit for rod – især hvis man har børn – men på trods af det, er det vigtigt, at man forsøger at opretholde orden og renligheden så godt som muligt. Det giver langt mere overskud i hverdagen, hvis man efter en lang dag kan komme hjem til et pænt og ryddeligt hjem, så man ikke skal bekymre sig om, at det ser rodet ud og trænger til at blive gjort rent. En god idé er at vænne sig til at lægge ting på plads ligeså snart, man har brugt dem, og så afsætte en eller to dage om ugen til at gøre rent i diverse kroge og hjørner.

Written by