Renovering af hus – 3 gode råd

Der er mange gode grunde til hvorfor det kan være fordelagtigt at renovere sit hus. Det kan være, at du står i en situation, hvor du skal til at i gang med at renovere dit hus? Her på huset-inde.dk giver dig tre gode råd hvis du skal til at i gang med at renovere hus.

Skal du gøre det selv eller bruge håndværkere?

For at gøre renoveringen af dit hus så billigt som muligt, så kan det måske være at du har overvejet at foretage en del af renoveringen selv? I så fald gælder det naturligvis om, at man overvejer hvor meget tid man har til at renovere, samt er realistisk i forhold dine evner, som du skal anvende på projektet.

Hvis en del af renoveringen af huset består af el, vvs eller kloakarbejde, så er det vigtigt at du sørger for at undersøge, hvad du selv må foretage, og hvad der ifølge lovgivningen bør udarbejdes af en autoriseret håndværker.

Hvis du i stedet skal have en håndværker til at hjælpe med dit byggeprojekt, så er det først og fremmest vigtigt, at man tager højde for, hvor meget man gerne selv vil varetage i forhold til renoveringen, og derefter kan man indhente tilbud hos sin lokale håndværker.

Valg af håndværker

Det kan være at du allerede på forhånd har kendskab til en god håndværker, som netop kan hjælpe dig med dit byggeprojekt. Hvis ikke du allerede har kendskab til en god håndværker, så kan det være en god idé at spørge enten kolleger, venner eller familie, og høre om de har kendskab.

Flere vælger også at søge information på nettet, og læse anmeldelser omkring deres lokale murer, tømrer vvs håndværker eller lignende.

Hold styr på økonomien

Inden du går i gang med at renovere dit hus, så er det naturligvis vigtigt at du sørger for at lægge et budget, så du ved hvilke muligheder du har for renoveringen af dit hus. Jo bedre du sørger for at planlægge byggearbejdet, jo mere præcist og sikkert kan du lægge dit budget.

Når du har fået fastlagt alt hvad du skal bruge af materialer, håndværkere m.m. så kan du efterfølgende indhente tilbud hos din lokale håndværker.

Det er en god idé at du sørger for, at sætte et ekstra beløb af til uforudsete udgifter, og gerne omkring 15 procent af det samlede budget. Det er næsten garanteret på forhånd, at der vil dukke uforudsete udgifter og ektraopgaver undervejs.

Husk forsikring under renoveringen

Inden du går i gang med at renovere dit hus, så bør du altid kontakte dit forsikringsselskab. Hvis du skal til at i gang med en større renovering af huset, så kan det nemlig betyde at din husforsikring bliver ændret.

Hvis du selv står for at varetage renoveringen, så er det en god idé at sørge for, at tegne en forsikring, som går ind og dækker; tyveri af materialer, skalder under byggeriet m.m. Hvis du i stedet får en professionel håndværker til at varetage projektet, så vil du typisk være dækket ind hos håndværkerens forsikring. Dette skal du huske at aftale med din håndværker, inden projektet iværksættes.

 

Written by