Regntøj til børn – Et must have

regntøj-til-børn

Er der noget, børn er gode til, må det siges at være at lege. Helst hele tiden og helst i fuld fart. Og rigtig gerne udenfor, hvor der er træer, græs og natur at boltre sig i. Derfor kan det være irriterende, hvis det regner, og børnene føler sig begrænset til at sidde indenfor. Det er der heller ingen grund til, når regntøjet er opfundet. Med regnjakke og –bukser på, er det let for børnene at fortsætte deres leg, selvom det begynder at regne. På den måde kommer de udenfor med deres venner og veninder og får motion og frisk luft, selvom vejret ikke lige spiller med.

Regntøj til børn er en nødvendighed

Derfor må det siges at være næsten en nødvendighed for et barn at have regntøj, også så barnet kan lege med de andre i børnehaven eller skolen, selvom dagens vejr ikke arter sig. Heldigvis findes der et stort, bredt udvalg af meget forskelligt regntøj i mange forskellige farver, så det burde ikke være svært at finde noget, barnet synes om.  Når man undersøger nettet for billigt regntøj til børn så støder man ofte på www.danskoutlet.dk hvor man kan enten købe regntøj på deres webshop eller i en af deres mange butikker.

Udfordringen ligger således mere i at finde frem til et sæt, som også er af god kvalitet og til en god pris. For med så bredt et udvalg kan man nemt gå galt i byen og komme til at betale overpris for et sæt, som let går i stykker. Og regntøj skal netop være noget, hvor man ikke er bekymret for, om barnet nu klatrer i træer eller blot sidder på jorden. Regntøj skal kort sagt kunne holde til lidt af hvert. Derfor kan det godt betale sig lige at tænke sig om en ekstra gang, inden man køber, og måske bruge lidt ekstra tid på at finde frem til det helt rigtige sæt. Der er nemlig nogle ting, der er gode at gøre, hvis man skal finde frem til det helt rigtige regnsæt til sit eller andres barn.

Hvilket regnsæt skal man vælge?

Der findes rigtig mange forskellige slags regnsæt i et utal af farver og mønstre. Noget regntøj har for eksempel lange bukser med seler og en jakke over, mens andre har kortere bukser uden seler. Jakkerne findes med og uden hætte, buksebenene med og uden elastikker, og så videre. Som udgangspunkt fungerer det oftest bedst at vælge det, man selv synes bedst om. Hætter og elastikker under skoene kan være smarte, især hvis man har med mindre børn at gøre. Men som sagt bør man også gå efter sin mavefornemmelse og vælge det, som man regner med vil falde bedst i det pågældende barns smag. Samtidig bør man også kigge på prisen, da nogle regnsæt koster op mod 500 kr., mens andre ligger lige under de 300.

Hvis du køber et regnsæt i gave, kan det være en god idé at spørge forældre ad, hvilken type og farve de havde i tankerne. På den måde er du lidt mere sikker på, at du ikke går helt galt i byen med det, du ender op med at købe.

Undersøg markedet for regntøj inden du køber

Du er ikke den eneste, der står i situationen, hvor du skal ud og købe regntøj. Alle forældre har næsten prøvet det, og derfor er der også rigelig hjælp at hente. Du kan for eksempel spørge dig til råds, hvis du har venner eller familie, som har et barn. Måske har de en god hjemmeside eller butik, hvor der findes et regnsæt, der lever op til dine forventninger med hensyn til både kvalitet og pris. Samtidig kan du også adspørge barnets forældre, hvis det er en gave, du skal give. Ellers kan det også være en god idé at søge på nettet. Her er der både uofficielle råd fra andre forældre på for eksempel blogs, og der er flere tests, der har udnævnt nogen mærker til at lave bedre regntøj end andre. Det kan altså godt betale sig lige at bruge et stykke tid på at undersøge markedet grundigt og spørge sig omkring. Hvis du køber sættet i en butik, kan det også være en god idé at spørge ekspedienten ad, da det kan være han eller hun har nogle gode råd eller kan guide dig til det bedste køb. Der er altså rigeligt med muligheder, men det plejer at virke bedst at spørge sig omkring i omgangskredsen. Og så, især hvis det er en gave, husk at bede om et byttemærke, sådan at det ikke er så galt, hvis barnet nu ikke synes om regntøjet.

Written by