Planlæg DIT perfekte bryllup

det-perfekte-bryllup

Han sætter sig på knæ, griber ned i brystlommen og hiver den lille æske frem. Han åbner æsken og fremstammer derefter det bevingede spørgsmål: ”Vil du gifte dig med mig”? Nu er han din, og sammen kan I se frem til et forhåbentligt langt og lykkeligt liv sammen. Det første skridt i den nye tilværelse er dagen, som du helt sikkert har set frem til lige siden den gang, du var en lille pige. Dagen, hvor I arm i arm skal sige ja til hinanden og efterfølgende fejre med venner og familie, at I nu for alvor hører sammen.

Men hvordan planlægger man den perfekte dag? Det er der rigtig mange opskrifter på, og det afhænger meget af, hvordan man er som personer. Ønsker man et hyggeligt bryllup for de allernærmeste, eller ønsker man et festfyrværkeri af en fest. Det er blandt andet noget af det, man som kommende ægtepar skal tage stilling til.

Kirke eller rådhus?

Først og fremmest skal man overveje, hvor man ønsker at blive viet. Der er flere forskellige muligheder – både de traditionelle og de mere utraditionelle. Skal man følge traditionen, skal man vælge et kirkebryllup, som rigtig mange gør. Et kirkebryllup er højtideligt og romantisk, og det er især kvinderne, der altid har drømt om at gå op til alteret, hvor deres kommende ægtemand venter. Mange mænd vælger kirkebrylluppet for at gøre deres bedre halvdel glad, men når de først ser hende i den store hvide kjole på vej op ad kirkegulvet, fortryder de sjældent. Er man mindre romantisk og mere praktisk anlagt, så vælger mange at blive viet på rådhuset. Det er der bestemt ikke noget galt i. En vielse på rådhuset kan ske uden den store planlægning, uden store kjoler og uden et hav af gæster. Måske er man ateist og bare ønsker at få sit forhold dokumenteret – så er rådhuset et fint valg. Alternativt kan man droppe både kirke og rådhus og flytte vielsen udenfor, som flere og flere vælger. Måske kan det være det sted, hvor I mødte hinanden eller et smukt sted, som betyder meget for jer begge. Der er med andre ord forskellige måder, man kan give hinanden sit ja på.

De perfekte rammer

Efter vielsen står den på fest. Igen er det meget individuelt, hvordan man ønsker at fejre ægteskabet. Det afhænger både af personlighed og bestemt også økonomi. Man kan vælge det lokale forsamlingshus, en lækker restaurant, et smukt slot eller noget helt andet. Det afhænger naturligvis også af, hvor mange gæster man inviterer. I samarbejde med det valgte sted vælger man aftenens menu, som passer perfekt til ens ønsker. Vil man ikke grave så dybt i pengepungen kan man vælge et forsamlingshus, hvor man selv står for maden. Eventuelt som et sammenskudsgilde. I løbet af middagen vil der sandsynligvis være en masse sange, taler og andre indslag, og her er det meget vigtigt med en toastmaster, som kan holde overblikket, så det hele spiller. Det er især vigtigt, hvis man vælger et stort bryllup med mange gæster. Herfra handler det bare for brudeparret om at nyde en aften, som de aldrig vil glemme.

Fut i festen

På nuværende tidspunkt har det meste af dagen været præget af traditioner og formelle aktiviteter. Dette afsluttes med den obligatoriske brudevals med brudeparret dansende i midten af gæsternes rundkreds. Herefter står den på fest, og der er flere måder at fyre op for en god fest. Der er ingen tvivl om, at festen bliver sparket i gang, hvis man hyrer et liveband. Der er en helt særlig stemning over musik direkte fra scenen, og det vil med garanti få folk op fra stolene og ud på dansegulvet. Når man skal vælge et liveband, er det en god idé at finde et band, der har et bredt repertoire, og som kan forkæle gæsterne med sange fra forskellige genre. Et godt eksempel er et band som The X Orchestra, der fredag efter fredag har leveret musikken til det populære program X-factor. Det 8-mands store orkester er garant for et energifyldt og varieret show med hits fra både ind- og udland indenfor rock, pop, disco og meget mere. Man kan naturligvis også installere en jukebox, men ofte bliver der kamp om at få sin personlige favoritsang til at spille ud af højtalerne. Et liveband som The X Orchestra styrer musikken fra start til slut, og dermed er man er garanteret fest og farver til den lyse morgen og et minde for livet.

 

Written by