Pas på din bolig

En bolig kræver omsorg og en kærlig hånd. At eje en bolig kan på nogle punkter være ligesom at være forældre. Det er ikke nok med at holde den renlig. Boligen skal ind i mellem pakkes ind i nyt tøj og dermed renoveres. Derudover skal den jævnligt tjekkes for diverse sygdomme som f.eks. skimmelsvamp, vandskader eller skadedyr, og det bliver vigtigere med alderen.

Du får her et overblik over typiske skader og problemer, som boliger kan døje med. Samtidig får du tips og tricks til, hvordan du undgår dem bedst muligt, eller hvordan du bedst muligt håndtere dem, hvis de besøger din bolig.

Vand- og fugtskader

Vandrør løber rundt i din bolig eller lejlighed. De er ikke tydelige, for de er gemt godt væk bag de flotte hvide vægge, der indrammer boligens hyggelige kvadratmeter. Rørene sørger naturligvis for, at din bolig har vandtilførsel, og at du hver dag kan tage et bad, benytte køkkenet til madlavning og vaske hænder efter toiletbesøg.

Udover at være en utrolig vigtig del af din daglige trivsel i din egen bolig, så er det også vandrørene, der typisk kan give dig og din bolig store problemer. Med årene kan de tage skade. Med et omskifteligt vejr i det danske land, hvor temperaturen skifter fra solskin til frostvejr, bliver vandrørene slidt ned. Når rørene bliver slidte, og der går hul i et af dem, så har du et seriøst problem. Vandskader kan skade boligen meget, og det er derfor vigtigt, at du opdager eventuelle vandskader hurtigt.

Ligeså snart du opdager en vandskade, så er det vigtigt at lukke for vandtilførslen og kontakte dit forsikringsselskab hurtigst muligt. Derefter skal boligen undersøges af professionelle, som kan forklare omfanget af skaden og naturligvis hjælpe med at få din boligen på benene igen.

Vær dog opmærksom på, at vandskader kan medføre diverse fugtskader. Det er derfor altid en god idé at have et øje med, når håndværkerne arbejder på din bolig.

 Undgå gnaverne

I tegnefilm bliver de oftest gjort til søde små væsener. Deres mål er typisk at nå hen til osten, som de i filmene lever af at spise. Men i virkeligheden kan gnavere som mus og rotter være et sandt mareridt for dig og din bolig. Hvis først de kommer ind og holder dig ved selskab bag dine fire vægge, så er det ikke kun osten i køleskabet, som de jagter.

Der er en årsag til, at de kaldes gnavere. Mus og rotter i boligen fører typisk til forskellige skader.

Gnaverne kan godt lide husets ledninger og sikringer, som løber inde bag husets vægge og loft. Det er altså ikke et hyggeligt selskab, som de medbringer. Du kan undgå mus og gnavere i din bolig ved at få professionelle skadedyrsbekæmpere ud for at sikre din bolig. De gennemgår din bolig for skadedyr og vil evt. sætte fælder op, så hvis en gnaver eller to skulle bryde ind hos dig, så kan du komme dem til livs, før de skader din bolig.

Pimp dit badeværelse

Hvis din bolig er ved at være oppe i årene, så kan dine fliser og klinker måske godt trænge til at blive udskiftet. Kalk og andre urenheder kan gøre dit badeværelses udseende til en skændsel for boligen. Det kan derfor være en god mulighed for at gøre din daglige færden på badeværelset og ikke mindst øge husets værdi ved at skifte klinker og fliser.

For at få et godt og professionelt touch, så er det vigtigt at få professionelle hænder til at lægge fliserne og klinkerne. På den måde kan du være sikker på, at det bliver lagt korrekt første gang og undgå unødige skader på dit badeværelse.

Sørg for, at opsætningen og fugningen af fliserne gøres korrekt, og find et stort sortiment af produkter hos Fliser.dk.

Dårlig isolering koster

Varmen fosser ud af din bolig, hvis ikke den er ordentlig isoleret. Der kan være flere faktorer, som spiller ind, når det gælder en bolig, der er godt isoleret. Hvis din varmeregning er er stigende, så kan det være, at du skal have tjekket din boligs isolering.

Der er flere forskellige måder, at du kan sikre en god isolering, en billigere regning og samtidig give boligen god karakter. Med nye vinduer og døre sparer du på varmeforbruget. En stor del af husets varmetab sker typisk gennem vinduer og døre. Derudover kan nye vinduer og døre både give din bolig ny karakter og øge husets værdi. Vælger du først at skifte dine vinduer og døre, så bør energiruder være en del af dine overvejelser. Energiruderne sikrer, at varmen bliver indenfor i stedet for at sive ud. Energirigtige vinduer og døre er en god investering, da det sikrer dig et lavere varmeforbrug og et bedre indeklima.

Når først den store renovering er i gang, så kan et nyt tag også være en god overvejelse. Husets tag udsættes for påvirkninger året rundt, og det gør, at dets levetid ikke er for evigt. Et tæt tag er nødvendigt for husets sundhed. Det kræver en tæt isolering, som også kan hjælpe med at sænke varmeregningen, forbedre indeklimaet og give huset en ny karakter alt afhængigt af dit valg af tagtype.

Written by