Opvaskemaskine til resturant

Opvaskemaskine til resturant

GUIDE: Hvilken opvaskemaskine skal du anvende til resturanten?

Der findes mange forskellige typer af industriopvaskemaskiner, der klarer opvasken i løbet af ingen tid, men hvilken type opvaskemaskine skal man vælge? Det kommer nemlig meget an på, hvor opvaskemaskinen skal anvendes. Skal opvaskemaskinen anvendes i baren eller i køkkenet, eller måske begge steder? I denne guide får du svar på hvilke typer af industriopvaskemaskiner der findes, og forhåbentlig blive klogere på, hvilken der netop matcher dine præferencer.

Til baren

Hvis du har behov for en industriopvaskemaskine til baren, så er det en glasopvasker / baropvasker du er på udkig efter. En glasopvasker egner sig nemlig perfekt til områderne, hvor der ikke bliver serveret mad, men hvor der hele tiden skal være rene glas, der er klar til at kunne blive skænket i. Eftersom glas typisk er helt klare, så er det meget nemt at se, hvis der forekommer sæberester, kalk eller afspændingsmiddel. En glasopvasker er født med en mindre spulepumpe, og dermed sørger en glasopvasker for at formindske chancerne for, at der forekommer sæberester, kalk eller afspændingsmiddel. Derudover vil der heller ikke være madrester, da glasopvaskeren ikke egner sig til tallerkener.

Glasopvasker til resturant

 

 

Til køkkenet eller baren

 

En underbordsopvasker er det oplagte valg til køkkenet eller baren, og om du vælger en underbordsopvasker eller en hætteopvasker kan i princippet være det samme, rent funktionsmæssigt – de leverer en lige ren opvask, og det tager den samme tid. Du kan læse mere om en hætteopvasker senere i artiklen. Den primære forskel på de to typer, er at hætteopvaskeren kan laves til en mere ergonomisk opvaskeløsning, der kommer mere omkring dette senere. En underbordsopvasker flyder langt mindre, og det er også muligt at tilkøbe et understel, man kan stille maskinen op på, og dermed kommer opvaskemaskinen i en ergonomisk bedre højde. En underbordsopvasker minder også på mange måder, om en ganske almindelig opvaskemaskien man har i husholdningen – forskellen er der mærkbar. Vasketiden for en underbordsopvasker er på mellem 150 – 520 sekunder, og har typisk også en automatisk sæbe- og drænpumpe.

Underbordsopvasker til resturant

Til køkkenet

Med en hætteopvasker får man en mere ergonomisk arbejdsgang. Hætteopvaskemaskinerne anbefales til de større opvaskebehov, ellers kan man sagtens “nøjes” med en underbordsopvasker. En hætteopvasker anbefales i forbindelse med en opvaskesektion, hvor man ved siden af hætteopvaskemaskinen, har tilkoblet et forskyllebord, der er bestående af et stålbord med armatur og spulearm (før opvaskemaskinen), samt et tørrebord efter opvaskemaskinen. Dette er det perfekte setup til store opvaskebehov, da man kan vaske op langt mere effektivt og samtidig med færrest mulige løft, da man blot slider opvaskebakken fra forskyllebordet, viderefører denne til hætteopvaskemaskinen og efterfølgende slider denne ud på tørrebordet. Hurtigt, enkelt og ergonomisk til de store opvaskekrav. Du kan læse mere om en hætteopvasker her.

Hætteopvasker til resturant

Til de store vaskebehov, er det også værd at nævne xl- og grovopvaskere. En xl opvasker er som navnet antyder, en opvaskemaskine med et større vaskekammer. En grovopvasker har en kraftigere spuletryk, der er med til at klare selv det værste opvask. Derudover har grovopvaskere også en ekstern spuleslange. Med spuleslangen kan man anvende opvaskevandet til andre rengøringsformål. Du kan f.eks. anvende spuleslangen til gulvvask – grovopvaskeren sørger selv for at genopfylde automatisk. Det betyder at man kan genanvende opvaskevandet inden tømning, både af spare- og miljøhensyn. Hvis man i stedet hellere vil anvende almindeligt vand, så er dette også en mulighed, ved blot at tilslutte en lynkobling til blandingsbatteriet.

 

 

Written by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>