nyt badevaerelse

Nyt badeværelse

Går du med drømmen om at få et nyt badeværelse?

Hvis du går med drømmen om at få et nyt badeværelse, så kan det være at du har gjort dig mange overvejelser omkring hvordan det helt perfekte badeværelse skal se ud, og hvordan det skal indrettes.

Svaret er bare, at det kan være rigtig svært at finde ud af hvilket badeværelse der præcist passer i dit hjem, og som samtidig tager højde for dine behov i forhold til opbevarings plads, morgenvanerne og meget mere.

På Huset-Inde.dk har vi derfor udarbejdet en guide til, hvad der bør være med i dine overvejelserne, når du går med tankerne omkring et nyt badeværelse.

1. Når du skal ud og søge efter inspiration til dit nye badeværelse, så sørg for allerede i idéfasen, at have en rød tråd i stilen. Badeværelsesstilen skal være gennemgående og for eksempel klassisk, fransk, minimalisktisk med rene linjer. Her kan du naturligvis tage udgangspunkt i stilen, som du har i hjemmet, og dermed danne en rød tråd i forhold til hjemmets stil.

2. Vælg farver med forsigtighed. Pangfarver på et badeværelse har man det med hurtigt at blive træt af. Sørg for at holde toilet samt vaske i neutrale farver, og så kan du eventuelt vælge at indrette badeværelset med farver. Hvis du så en dag hellere vil have andre farver, så kan du udskifte indretnings artiklerne.

3. Sørg for at vælge farver på fliserne i en praktisk farve. Mørke fliser kræver mere vedligehold end lyse fliser. Hvis der derimod er struktur, mønstre eller lignende, i de mørke fliser, så ser man ikke så let skidt og kalk.

LÆS OGSÅ: Find inspiration til dit nye badeværelse her.

4. Hvis du skal bygge et helt nyt badeværelse, så sørg for, at der er minimum ét vindue i badeværelset. Når du kan åbne et vindue, så sørger du nemlig for, at du nemmere kan opretholde et godt indeklima i dit hjem. Hvis ikke dette er muligt, så kan det være nødvendigt, at anvende andre metoder for at opretholde det gode indeklima, så der hverken opstår fugt, skader eller svamp. Her kan man for eksempel anvende en varmepumpe. Se mere her.

5. Sørg for at lægge en plan. Planen bør både tage højde for økonomi, men også tage højde for tid. Dette kan nemlig være en fordel, inden at du involverer en håndværker og spørger efter et tilbud. Det kan for eksempel være at du gerne vil have både badekar og brus? En eller to håndvaske? Skabe til opbevaring? Det er en god idé at søge inspiration og indhente tilbud på dette inden at du går i gang.

6. Sørg for kun, at anvende professionelle håndværkere. Når man får bygget et nyt badeværelse, så skal en stor del af arbejdet i badeværelset, nemlig udføres af en autoriseret vvs-installatør, elektriker eller kloakmester.

7. Når du endelig har besluttet dig for, hvordan dit kommende nye badeværelse skal se ud, så husk at sørg, for at du har et toilet, mens at ombygningen står på. Hvis ikke du har et ekstra toilet i huset, så kan du for eksempel leje en toiletvogn.

Written by