Nabohjælp holder tyven fra døren

Nabohjælp

Vil du mindske chancerne for, at ubudne gæster bryder ind i dit hus og fratager dig dine uvurderlige ejendele? Så er der hjælp at hente lige over på den anden side af hækken. Undersøgelser viser nemlig, at hvert fjerde indbrud kan afværges, hvis naboerne rotter sig sammen og går til kamp mod kriminaliteten i deres boligområde. Nabohjælp er et yderst effektivt tiltag i den præventive bekæmpelse af kriminalitet, og den kan effektueres på mange forskellige måder.
Et godt naboskab kan være guld værd på mange forskellige parametre – både i forhold til at forhindre indbrud, men også med henblik på at hjælpe hinanden med praktiske gøremål, når man er på ferie. Og de to ting hænger faktisk sammen. Når du selv sidder i flyveren på vej mod sydens sol, kan det være en ualmindelig god idé at få din kære nabo til at tømme postkassen eller slå græsplænen. Ikke alene kommer du hjem til et hus i samme stand, som du forlod det – men aktiviteten omkring huset kan forhindre langfingrede tyveknægte i at vælge lige netop dit hus. Når din nabo er bortrejst kan du gengælde tjenesten, og på den måde er der større chancer for, at jeres nabolag bliver et trygt og sikkert sted at bo.   

Optimér jeres nabohjælp

Nabohjælp er som nævnt et effektivt våben mod ubudne gæster, men laver man interne aftaler om at få naboens hus til at se beboelig ud, kræver det, at naboen selv er fysisk til stede. Naboen kan samtidig ikke agere vagthund 24 timer i døgnet, og derfor kan man på denne måde aldrig gardere sig 100% mod indbrud eller hærværk. Men der findes produkter, der kan hjælpe, hvis man gerne vil gøre sin nabohjælp endnu mere effektiv. Et af disse produkter er NaboLink, der via simpel teknologi optimerer områdets nabohjælp.

Hjælpen er kun et klik væk

NaboLink er et simpelt, men effektivt alarmsystem, der i alt sin enkelthed går ud på at koble naboerne sammen trådløst og på den måde skaber stor tryghed. Systemet består af en en BaseLink med knapper og display, samt en lille KeyLink fjernbetjening, der hurtigt kan give dine naboer besked. Herefter kan naboerne agere efter aftale – enten ved at ringe til politiet, eller ved at sikre bevismateriale via et kamera. Det kan også hænde, at du er fysisk tilsted under et indbrud og ikke kan nå at gribe telefonen og ringe efter hjælp. Her kan man via den diskrete fjernbetjening give signal til naboerne om, at den er gruelig gal.

Gør nabohjælpen tydelig

Brugen af NaboLink forudsætter naturligvis, at dine naboer er med på idéen. Det anbefales, at 4-5 husstande et involveret, da det dermed øger chancerne for, at nogen er hjemme. Systemet kan opkoble helt op til 64 husstande, så hele vejen kan alliere sig. Ligesom naboens aktiviteter omkring dit hus kan afværge et eventuelt indbrud, kan det også være yderst præventivt at skilte med sin brug af NaboLink. Et skilt på døren gør nemlig tyven opmærksom på, at her står naboerne sammen, og at chancerne for at slippe af sted med værdier i tide er begrænsede.

Nabohjælp skaber sociale relationer

Der er ikke kun gevinster som tryghed og sikkerhed forbundet med nabohjælp. Det er således ikke på alle danske veje, at man har den store kontakt med menneskene på den anden side af hækken. Men vælger man at investere i nabohjælp på den ene eller anden måde, skaber det en helt specielt social sammenhængskraft. Man er således fælles om noget så vigtigt som at sikre en tryg tilværelse, og det kan give anledning til endnu flere timer med socialt samvær på tværs af husstandene. Der er med andre ord ikke mange argumenter for ikke indlede et samarbejde i nabolaget.

Written by