Luksus teltsafari i Afrika med toilet på savannen

På teltsafari i Afrika

Alle former for safari har sit helt eget element af luksus – også de såkaldte teltsafari rejser til bl.a. Botswana, hvor deltagerne ikke bor i hverken luksushytter eller luksustelte med bad og toilet. Læs mere om teltsafari her.
Her bor man i campingtelte.
Telte på to gange to meter.
Det luksuriøse på turen, hvor man rejser med en gruppe – dansk eller international – er, at man bor ude midt i ingenting men lige midt i naturen. Dér hvor hverdagens skuespil opføres med forskellige aktører alt efter hvor man befinder, og hvad der nu en gang lister forbi af de respektive områders ”indbyggere”.
Uforudsigeligt som bare Afrika.
Her er man for alvor i pagt med naturen, for alvor ude i det vilde Afrika, hvor restauranten er lige så intermistisk som lejren.
Men maden bedre end god, for det er noget ganske særligt at vende tilbage til lejren efter et gamedrive, mens solen synker, stor rød og mægtig ned i horisonten og efterfølgende sidde under åben himmel og nyde en øl eller et glas vin og spise i det afrikanske mørke, mens man kan høre dyrene pusle omkring lejren. Stjernerne på den kulsorte himmel hænger så lavt, at man får lyst til at plukke dem.
Det er en oplevelse udover det sædvanlige på en tur, hvor alt er og bliver ekstra charmerende, fordi alle lag er skrællet af.
Det er gæsterne, deres guide – og Afrika. Uden filter.
Selv toiletbesøg er noget, der kan tales længe om efter turen er slut, for toiletteltet bliver ofte slået op et pænt stykke fra lejren over det hul, som deltagerne selv har gravet.
I dagslys er det bare det, det er – et toilet.
Om aftenen er det en udflugt, der sender adrenalinen rundt i kroppen i gepard-fart, for turen til toilettet foregår med en lommelygte i hånden, mens der spejdes efter øjne i mørket til og fra det lille hus på savannen, inden man er ”hjemme” i lejren igen.
Her står den store bil, der fragter telte, deltagere, deres bagage og meget andet rundt på safarituren i Botswana – det eksklusive safariland med store voldsomme natur-forskelle, der giver en næsten uhørt diversitet i både plante- og dyreriget, hvilket giver oplevelser udover det sædvanlige.

Stærkt medvirkende til den på alle måder eksklusive safarioplevelse er det faktum, at Botswana har indført og gennemfører ultimativt en skarp og funktionel politik med få rejsende for at beskytte de forskellige safariområder og dyrene til lands og på vandet.

Det kan i Chobe være nogle af de største elefantflokke i Afrika.
Det kan være en sundownertur på en af floderne.
Det kan være i Okavango-deltaet.
Der er så meget, så spektakulært at vælge imellem fra den absolut øverste safari-hylde.
Botswana er noget særligt og kontrasternes land bedst eksemplificeret ved Victoria Falls og Makgadikgadi-sletten – eller hvad der er tilbage af den 65.000 kvadratkilometer store oldtidssø.

Og det er luksus – uanset om man vælger en af de fantastiske lodges eller man vælger en adventure-rejse til Botswana – landet der har det hele for de få.

Written by