Indretning af stuen

Indretning af stue

Indretning af stue

Her på Huset-Inde vil vi give dig nogle gode råd til hvordan du, på den mest optimale måde får indrettet din stue, så den både er praktisk og ikke mindst hyggelig. Med den rette indretning af stue, så kan du få skabt den rette hjemmehygge som passer til netop dine ønsker og behov.

For rigtig mange, er stuen det sted i hjemmet, hvor man opholder sig mest og samtidig slapper mest af. Det er netop i stuen, at man finder hyggen og den indre ro. Efter en hård dag på arbejdet, indkøb m.m. så findes der næsten ikke noget bedre end at sætte sig i sin sofa i stuen, og måske med en god kop kaffe på sofabordet, og så ellers bare slappe helt af, så både krop og sjæl er klar til endnu en ny dag dagen efterfølgende. Som oftest er det også i stuen, at gæster opholder sig inden og efter middagen. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at man skaber hjemmehygge i dagligstuen med smukke møbler, så ens stue er rar og hyggelig at opholde sig i, så den dermed løfter den gode stemning hos dine gæster.

Faktisk er stuen også et af de rum i huset med allerflest indretningsmuligheder. I modsætning til køkkenet, badeværelse og soveværelse, så er der ikke nogen ting i stuen, som bare SKAL være der, som f.eks. håndvasken på badeværelset eller ovnen i køkkenet. Det giver dermed uendelige indretningsmuligheder i stuen, hvor det faktisk kun er fantasien som sætter grænser. Du kan vælge, om indretningen af din stue skal være i rød tråd med resten af indretningen af din bolig, eller om det skal være en helt ny oplevelse at træde ind i din stue. Det er her man kan tage stilling til os ens stue skal være lys eller mørk – om der skal være sofa eller lænestole eller noget helt unikt for din stue. Som oftest er det, detaljerne, som udgør en rigtig flot stue. Billeder på væggene eller bordene med minder eller ting, som man har arvet fra bedsteforældrenes stue, er nogle af de ting, som gør en stue til mere end bare et rum.

Møblerne er i den grad også helt afgørende for hvordan stemningen og det visuelle udtryk skal være i rummet. Skal det f.eks. være store flydesofaer, lette lænestole, eller måske en kombination af disse? Skal der være et stort stuebord eller små borde rundt omkring? Hvordan skal tæppet være? Skal det være stort og blødt, eller skal det være et mere fint vævet tæppe, som giver et mere klassisk udtryk inde i stuen? Der findes rigtig mange forskellige muligheder når det kommer til indretning af stue med møbler. Der findes et utal af valgmuligheder, når det både gælder sofaborde, tv-borde, sofaer, reoler, sideborde, skamler, skabe, lænestole, puffer, sækkestole, loungestole, billeder og meget meget mere. Hos f.eks Unoliving.com kan man finde mange moderigtige møbler, som kan sætte et helt unikt præg på sin stue.

Men hvor skal man så placere møblerne i sin stue, så man opnår den rette indretning af stue, hvilke farver er det som fungerer bedst, og hvordan skaber man bedst opbevaringsplads?

Gode ideer til indretning af stue

Når man skal i gang med indretning af stue, så er det vigtigt at overveje, hvordan stuen skal bruges.

Hvor kommer lyset ind i din stue? Hvordan vil du bruge din stue? Hvor skal din primære siddeplads være? Skal det være ved spisebordet, i sofaen eller i din lænestol? Og hvad vil du gerne kigge på? Husk, at det kan være en god idé, at kunne se ud og mærke omgivelserne udenfor, når du sidder og slapper af i sofaen eller ved spisebordet. Og det giver som oftest en god ro at hvile sig med rygge op ad mod muren.

Sørg for, at dine gangveje i stuen er fri for møbler, så du i princippet kan gå rundt i mørke inde i stuen. Derfor er det ikke en god idé at placere f.eks. en sofa foran en døråbning. Passage giver luft, og døre skal selvfølgelig kunne lukkes. En stor sofa klods op ad et vinduespartier heller ikke en god idé medmindre der er plads nok i stuen til, at sofaen kan rykkes ud i stuen, så der er luft hen til vinduet. Placér altid dine møbler 10 – 15 cm fra væggen – dette giver et mere let udtryk.

Pas på skrigende farver ved indretning af stue

Ved indretning af stuen, så pas på med at vælge alt for skrigende farver, da det skaber en vis uro. Det trækker nemlig fokus fra sig og kan virke voldsomt i f.eks. mindre rum. Så i stedet for at vælge den hidsige skrigende blå farve til en pude eller billede, så kan man f.eks. vælge marine- eller habitblå, som der stadigvæk vil give en god farvekant i rummet uden at dominere eller blænde.

Husk at vælge farver, som der klæder hinanden – gerne i samme skala, f.eks. mange sofapuder i pink, rosa og røde nuancer eller vælge kontrastfarver, som der giver hinanden modspil, og som har noget at spille op imod. Høje paneler, store hvide vægge og andre lyse flader kan som oftest godt bære pangfarver.

Indretning af stue med opbevaringsmuligheder

Ved indretning af din stue, så er opbevaring næsten altid en nødvendighed, og derfor kan du lige så godt gøre den så lækker at se på som muligt. Du kan enten vælge den lukkede version eller den mere åbne version. Men er din reol åben, så skal du holde orden på dine ting. Du kan enten pakke reolen med bøger og derved lade den være et tapet i stuen, eller du kan lade enkelte hylder være fri og give luft. Det er selvfølgelig en smagssag i forhold til hvordan du vil indrette stuen.

Vær ikke bange for en stor reol – denne kan f.eks. fylde en hel væg. Vælger du i stedet at hænge små reoler op, så reolerne er helt frit flyvende fra gulvene, så giver dette et mere let udtryk.

Når du lader skabe og anden opbevaring i din stue danne lange baner, så skaber du faktisk mentalt mere plads. Det afhænger selvfølgelig af dine opbevaringsbehov – hvor meget opbevaringsplads som du har behov for, men placér altid skabslåger nederst og gerne til venstre. Lad åbne hylder være øverst og mod højre. Så giver dette en god tyngde.

 

 

Written by