Indretning af stue i 2017

Indretning af stue

Der er mange måder du kan indrette dine stue på, og det kan være svært at finde den helt rigtige indretning. Faktisk er stuen det rum i boligen der har flest indretningsmuligheder. I modsætning til køkkenet og badeværelset er der ikke nogen ting i stuen, der absolut skal være der, f.eks. en håndvask i badeværelset eller en ovn i køkkenet. Der er uendelig mange indretningsmuligheder i stuen, og det er kun din fantasi der sætter grænserne, men hos Huset-Inde.dk vil vi gerne hjælpe dig lidt på vej. Derfor får du i denne artikel, 5 gode tips til hvordan du får indrettet din stue.

For rigtig mange personer er stuen det sted i hjemmet, hvor man opholder sig mest. Det er her man læner sig tilbage i sin sofa og ligger benene op på sofabordet, og lader batterierne op efter dagens strabadser. Det er i stuen, at man finder hygge og den indre ro. Samtidig er stuen det rum, hvor man som oftest opholder sig med sine gæster. Derfor er det naturligvis vigtigt, at din stue er et sted, hvor det er hyggeligt at opholde sig, og hvor ens gæster føler sig hjemme, men endnu vigtigere er, at du selvfølgelig føler dig hjemme.

Find møbler, der passer til din personlige stil og stue

Når du skal vælge møbler til din stue er det vigtigt at du har størrelsen på din stue, stuens vinkler og lysindfald i mente. En stor og bastant sofa kan hurtigt dominere en lille stue, men en større, lys stue med højt til loftet skal have møbler, der kan være med til at fylde og mindske akustikken i stuen. Du kan nemt tilføje personlighed i din indretning ved at placere en reol på endevæggen eller hænge hylder op over sofaen. På hylderne kan du stille fotos, bøger eller noget helt andet, der er med til at fortælle historie og sætte dit personlige præg. Om det skal være boligtilbehør fra House Doctor, der skal være på reolerne eller på hylderne, eller om det skal være boligtilbehør, der er fundet i den lokale genbrugsbutik, eller måske boligtilbehør du selv har lavet, er helt op til din personlige stil, og hvordan du gerne vil udtrykke dig i dit hjem.

Gør plads til en hyggekrog i stuen

Hvis du vil bruge din stue til mere end bare at se TV og socialt samvær, så er et tip, at bruge rummets hjørner, der ofte alligevel er tomme og blot optager dyrebare plads. Her kan du eksempelvis lave et hyggehjørne, hvor du kan enten kan læse, nyde et godt glas vin eller blot sidde og slappe af og koble helt fra.

Lad dine vægge i stuen være frie

Et kendt trick fra indretningseksperter, er at flytte tunge sofaer væk fra væggene, da det er med til at give fornemmelsen af mere plads i stuen. For mange er det en vane, at sofaerne skal være placeret helt op af en væg, men det giver faktisk en mulighed for bedre belysning, samt at det er med til at give mere plads og luft i rummet.

Sæt bordet i centrum i stuen

Dit sofabord er et centralt element i din stue, og hvis du placerer dit sofabord mellem to sofaer, kan du gøre din stue meget mere interessant, og dermed skabe et naturligt samlingssted. Hvis du vælger et lille sofabord, så er dette med til at gøre rummet meget større, mens at et større sofabord giver plads til både blomster, dekorationer, snacks og meget mere. Det kommer meget an på rummets størrelse, hvor stort et sofabord du skal vælge.

Fjern fokus fra fjernsynet i stuen

Et meget almindeligt problem i stuen, er at rummets fokus peger direkte mod tvét i stedet for at pege henimod for eksempel en pejs, eller et helt andet element, som man måske hellere vil drages af. I dag kan vi nærmest ikke få et stort nok TV til stuen, og der bliver større og større konkurrence mellem TVét og de mange andre flotte detaljer, som man i stedet kan fokusere på. Det kan for eksempel også være, at placere sofaen parallelt med et vindue, så man i stedet kan fokusere på, at se ud i naturen eller have, i stedet for at parkere sig foran TVét. En praktisk løsning for at komme problemet til livs, kan for eksempel være, at sætte TVét på hjul, så man kan rulle det væk, hvis man ikke bruger det. Er det ikke en frygtelig grim løsning, og minder en lidt om dengang man rullede frem og tilbage med et TV i folkeskolen? Det vil mange måske mene, men det er faktisk blevet en trend at have placeret sit fladskærm på en stativholder, der står på hjul, så man har mulighed for at stille sit TV i flere forskellige vinkler, eller helt rulle sit TV væk, hvis ikke det skal anvendes.

 

Written by