Hvordan glatter man sit hår?

glattejern

Ligesom med alle former for mode skifter hårmoden ofte. Nogle gange dikterer moden langt hår – andre gange kort. Men uanset hårlængden er der et bestemt redskab, som ikke kan undværes – glattejernet. Når man ser berømthederne på den røde løber til en gallapremiere, ser deres hårpragt sund og glansfuld ud, og der er ikke en eneste hårtot, der sidder forkert. Det ville nærmest være en umulighed uden et glattejern, og uanset om det er hverdag eller fest, er et glattejern uundværligt for enhver kvinde. Men hvad skal man være opmærksom på, når man lader sit hår omfavne af apparatet med de varme plader? Huset-inde.dk giver her en guide til, hvordan man glatter sit hår på den bedste måde.

Vælg dit glattejern med omtanke

Mange piger kæmper en hård kamp ude foran spejlet for at fjerne bare den mindste antydning af en naturlig krølle eller krus. Den disciplin kræver et glattejern, og det er bestemt ikke underordnet, hvilket glattejern man vælger, når håret skal være glat og udstråle en smuk glans. Når det drejer sig om glattejern, hænger pris og kvalitet i den grad sammen, og går man på kompromis med pris og kvalitet, kan det risikere at skade håret. Der findes et utal af kvalitetsmærker inden for glattejern. Af mærker, der varmt kan anbefales, kan nævnes Diva, HH Simonsen og GHD glattejern. Når man udvælger sig sit nye glattejern, skal man sikre sig, at det består af keramiske plader og ikke metalplader. Årsagen er, at keramiske plader er langt bedre til at holde en jævn varme under hele processen. Samtidig bliver varmen i de keramiske plader fordelt på hele overfladen, hvilket sikrer et flottere resultat og samtidig skåner håret. Foruden prisen er det også kendetegnende for et glattejern af god kvalitet, at det hurtigere opnår den optimale arbejdstemperatur.

Gør dit hår klar til glatning

Det er som nævnt yderst vigtigt at anskaffe sig et ordentligt glattejern for at opnå det bedste resultat, men man kan også selv påvirke resultatet ved at udføre den rigtige forberedelse inden glatningen. Det er ikke altid billigt at gå til frisør, men det er en klar fordel at sætte sig regelmæssigt i frisørstolen for at få fjernet de tørre og slidte spidser. Gør man ikke det, vil det have en negativ effekt efter en glatning, da disse ellers vil blive fremhævet efter en tur gennem de keramiske plader. Det er ligeledes en særdeles god idé at hoppe ind under bruseren og vaske håret. Når shampooen er skyllet ud er det meget vigtigt, at håret er helt tørt inden glatningen. Er det ikke et splinternyt glattejern, man bruger, skal man være opmærksom på at rengøre pladerne inden brug. Dette kan gøres med et stykke stof, men det er yderst vigtigt, at pladerne er nedkølede inden.

Beskyt dit hår

Foruden at bruge et glattejern i god kvalitet kommer her et par andre tips til, hvordan man beskytter sit hår bedst muligt i forbindelse med en glatning. Det er blandt andet en rigtig god ide at anskaffe sig et hårpleje-produkt, der beskytter håret mod varmen. Der findes et utal af disse beskyttelsessprays på markedet, så det er bare at gå på rov. Som nævnt er en hårvask en god idé inden glatning, men det kan samtidig være skadeligt at kyle shampoo i håret for ofte. Dybt nede i huden sidder nemlig de såkaldte talgkirtler, som producerer de naturlige fedt- og oliestoffer, der er vigtige. Vasker man håret for tit, kan håret tørre ud. Det er meget individuelt, hvor ofte en hårpragt trænger til en vask. Gør man det for tit, kan det skade håret, og gør man det for sjældent kan det medføre fedtet hår. Sidst med ikke mindst er det vigtigt at påpege, at man ikke bør glatte sit hår for tit. Nogen glatter det flere gange om dagen, og det kan være skadeligt. En god fingerregel er ikke at glatte det mere end max en gang om dagen og helst give håret et par fridage i løbe af ugen.

 

 

Written by