Hvordan bliver man skilt? 4 gode råd til skilsmisse

advokat i herning

En skilsmisse er langt fra let, og det gør det heller ikke nemmere hvis du har børn. En skilsmisse kan være svær at tackle for alle parter, og der kan som oftest være mange spørgsmål, som du gerne vil have svar på, hvis du står overfor en skilsmisse. Du kan f.eks.  få rådgivning hos en advokat i Herning, som kan være behjælpelig med, at få dig igennem en skilsmisse. Det kan være en fordel, at få en god snak med en rådgiver, som kan sikre dig tryghed i forhold til hjælp med bodeling, forældremyndighed eller måske nogle andre elementer.

Her får du fire gode råd til, hvis du står overfor en skilsmisse.

Når du står overfor en skilsmisse, og skal enten separeres eller  skilles, så afhænger det videre forløb af, om dig og din partner er enig eller uenig omkring, at i skal gå fra hinanden.

Er i begge enige omkring skilsmisse?

Hvis i begge er enige om, at i gerne vil skilles eller blive separeret, så kan i selv vælge, om i vil starte med at blive separeret, og se hvordan det forløber sig. I kan også vælge, at springe dette forløb over, og i stedet vælge at blive skilt direkte. Hvis man foretrækker at blive separeret først, og begge parter er enige om dette, som kan man når som helst i forløbet ansøge om at blive skilt.

Hvis i ikke er enige omkring skilsmisse

Hvis situationen viser sig sådan, at en af parterne ikke er enige i en skilsmisse, så skal i, inden at i kan blive skilt, have været separeret i seks måneder. Det vil altså sige, at i skal søge om separation. Hvis i så undervejs, mens i er separeret, bliver enlige om skilsmisse, så behøver i ikke at vente i alle seks måneder, før i ansøger om skilsmisse.

Bodeling

Når man er gift, så har man helt automatisk fælleseje, så hvis ikke i har en ordning, som f.eks. en ægtepagt, så skal formuen deles lige. Dette gælder både værdien af de ting, som man hver især har taget med ind i ægteskabet, men det gælder også værdien af de ting, som i har købt eller arvet mens i var gift. Det er som oftest her, at der kan opstå diskussioner omkring, hvem der skal have hvad med. Selvom at tingene måske ikke har en høj værdi, så kan det være en fordelagtig idé, at have en skilsmisseadvokat med ind over. Skilsmisseadvokaten er ikke følelsesmæssigt involveret, og dermed kan personen have det store overblik.

Her kan der så blive udarbejdet en bodelingsaftale, hvor der tages stilling til delingen af jeres fællesbo.  I princippet kan man selv udarbejde sådan en aftale, men det anbefales at man får en skilsmisseadvokat med ind over, og hjælper med at udarbejde aftalen sammen med jer.

Først og fremmest er det nemlig vigtigt, at man tager stilling til samtlige aktiver og passiver for herved at minimere risikoen for, at delingen på et senere tidspunkt kan genoptages. Samtidig vil en advokat sikre, at aftalen kan blive gennemført, selvom i måske på et senere tidspunkt går hen og bliver uenige.

Efter skilsmisse

Mange person oplever en skilsmisse, som noget af det sværeste de nogensinde har oplevet. Husk at have fokus på dig selv og ikke hele tiden fokusere på din partner. Dette er en af de bedste råd. Samtidig er det også vigtigt at huske på, at holde børnene fredet og give dem så meget opmærksomhed og kærlighed som muligt. Det er uden tvivl også en svær situation for dem, da hele deres fundament bliver revet op. Det er samtidig vigtigt at huske, at de jo elsker både deres mor og far lige højt.

Som sagt, så er det ikke nok at rette opmærksomheden på børnene, men man skal også være opmærksom på, hvordan man selv har det. For hvis man som forælder vil være opmærksom på sine børn, så er det rigtig vigtigt, at man sørger for at lytte til sig selv, og tage udgangspunkt i, hvordan man selv har det.

 

 

 

 

 

Written by