Hvilken garderobe skal man vælge?

En garderobe er det perfekte opbevaringsmøbel til enten at opbevare sit tøj, sko og tilbehør. Andre vælger også at anvende deres garderobe til at opbevare de ting, der ikke behøves at stå fremme. En garderobe er derfor nærmest en nødvendighed i ethvert hjem, da man efter en travl dag, kan hænge sit overtøj ind i garderoben, i stedet for at det ligger alle mulige steder.

Der findes mange forskellige garderobeløsninger. Der findes bl.a. garderober til soveværelset og garderobe til entréen, der findes indbyggede garderober, skydedørsgarderober og mange flere. I denne guide kan du læse mere omkring hvilke forskellige garderobeløsninger der findes på markedet, samt hvor du kan købe din nye garderobe.

Garderobe til entré

Entréen er det første rum du går ind i, når du træder ind i dit hjem efter en travl dag, og med ganske få midler kan du forvandle din entré til en personlig entré, og dermed få dig af slappe af, allerede når du træder ind af døren.

Garderobe til entre

I entréen handler det om at finde de helt rigtige elementer, der passer ind i stilen, og der passer ind rent kvadratmetermæssigt. Nogle har en stor entré, mens at andre har en meget lille. Kendetegnene for dem begge er, at der altid er behov for masser af opbevaringsplads ligeså snart at man træder ind i entréen.

Den lille entré

I den lille entré handler det om at få mest muligt ud af meget lidt plads. Derfor kan det være en god idé at vælge en halvåben løsning. Det vil f.eks. sige, at hvis man får installeret en skydedørsgarderobe, der fylder hele væggen, så kan dette gøre entréen meget lille og dermed virke klaustrofobisk. En løsning er at, man f.eks. har en garderobe, hvor der er skuffer eller eventuelt skabe til sko og tilbehør, men at overtøjet hænger i det fri.

Garderobe til den lille entre

Hvis du er mere til det rå, nordiske og industrielle look, så kan du også vælge at bruge et jernrør og binde to stykker reb omkring, der så skal hænge i loftet. Jernrøret kan anvendes til bøjler hvor man hænger sit overtøj på. Man kan eventuelt vælge at supplere med svævehylder under overtøjet, og her stille sine sko på, og eventuelt nogle opbevaringsbokse til tilbehør og lignende.

Den store entré

I den store entré har man mulighed for flere løsninger. Man kan enten vælge at lave en halvåben løsning, som eksemplet i den lille entré, men man kan f.eks. også vælge en skydedørsgarderobe, der sørger for, at alt tøj bliver gemt af vejen, og dermed giver entréen et enkelt og tidløst udtryk. Samtidig kan man også vælge at anvende halvdelen af den ene væg til opbevaring med en skydedørsgarderobe, og så eventuelt have en vask med skabe til opbevaring af rengøringsartikler eller lignende som ses nedenfor. Find mere inspiration til garderober lige her.

Garderobe til den store entre

Garderobe til soveværelse

Til soveværelset er det stort set de samme muligheder der gør sig gældende, som eksemplerne med garderoberne til den lille og store entré. Man kan enten vælge at lave åbne-, halvåbne-, eller helt lukkede løsninger. Dette kommer meget an på sin egen personlige stil, men samtidig også hvad ens funktionelle behov er. Har du f.eks. behov for at opbevare meget i soveværelset, og måske endda så tilpas meget, at det ligefrem vil se rodet ud med en åben eller halvåben løsning, så kan det være en god idé med en skydedørsgarderobe, eller hvis der er rigeligt med plads, så kan det være en fordel med et walk-in closet.

Garderobe til soveværelset

Written by