Hvilke vandrestøvler skal man vælge?

Det kan være svært at finde frem til de helt rigtige vandrestøvler. Hvilke er mest komfortable? Hvilke er mest langtidsholdbare? Og hvor finder man nogle vandrestøvler som kan leve op til disse krav, og som samtidig ikke ruinerer en?

En god vandrestøvle gør naturoplevelsen mere autentisk, og kan samtidig være din nye skridsikre vinterstøvle. Og skal du ud og power walke på stier og “offroad” i skovene samt på klipper, ja så er anskaffelsen af et par gode vandrestøvler et rigtig godt skridt på vejen. For det første, så gør det oplevelsen meget bedre, med den skridsikre sål, et støvleskaft som støtter anklen, så du ikke risikere at vrikke om, og endeligt, at have foden i en støvle udarbejdet af materialer, som der både er åndbare og vandtætte.
Vælger du en mere afdæmpet vandrestøvle, som der ikke går alt for højt op på læggen, så har du samtidig købt dig den perfekte vinterstøvle, der gør det muligt at stå fast i både sne og slud, og som samtidig sørger for at du har tørre fødder.

Og så er der bare et eller andet over en super lækker og kvalitetsfuld vandrestøvle. Et >>livsstilssignal<<, akkurat som vi kender det fra en god fodboldstøvle, cykelsko eller lign.

Tre typer af støvler

Groft sagt, så kan man inddele vandrestøvler op i tre typer; Let, mellem og kraftig

Den lette vandrestøvle

Vandrestøvlen kan anvendes til lettere dagligdags gøremål, rejser, dagsture osv.
Anbefaling: Ølholm bjergstøvle

Mellem vandrestøvlen

Vandrestøvlen kan anvendes til vandring, ture i svært “offroad” terræn, gå bestigning, weekendture med mad og overnatningsgrej og lign.
Anbefaling: Columbia støvler

Den kraftige vandrestøvle i “offroad mode”

Den kraftigere vandrestøvle kan anvendes til længere ture med en tung rygsæk, vandring i hårdt “offroad” terræn eller klipper, samt ujævne stier.

Anbefaling: Hanwag støvler

For mange er det en modesag, at kun i ét med naturen, men hvis støvlen også skal være anvendelig i naturen, så skal den opfylde visse krav, som den “kraftige” vandrestøvle kan opfylde.

Ofte stillede spørgsmål til køb af nye vandrestøvler

Hvilken vandrestøvle skal du vælge?

Det vigtigste når du skal vælge den helt rigtige vandrestøvle, er pasformen. Hælen skal sidde rigtig godt fast, når du snører støvlen ind. Og så bør du samtidig overveje;

– Skal det være en hård eller blød sål?

Hvis du går meget uden for asfalt og stier, så er en hård sål bedst, for så fjedrer underlaget i sig selv. Går du mest på veje og stier, så skal du vælge en blødere sål, som der giver efter.

Skal vandrestøvlen være udarbejdet i læder eller kunststof?

De mest almindelig vandrestøvler er en kombi-støvle, hvor man har sat forskellige materialer sammen. Dette kan være læderstøvler med en vandtæt membran eller stofstøvler med membran eller en kombination. En vandrestøvle af kunststof med en vandtæt membran af f.eks. plejemidlet gore-tex skal ikke vedligeholdes, og er som regel lettere og mere komfortabel til at begynde med end en vandrestøvle, som er udarbejdet i læder. Vandtætheden ryger dog, når membranen bliver brugt, typisk efter to-tre år. Derimod kan en læderstøvle, der bliver renset og fedtet ind to-tre gange på en vinter, sagtens holde i ti år eller mere.

Written by