Hvilke bordplader passer til dig køkken?

bordplade-koekken

Går du med overvejelser om at få ny bordplade til dit køkken, så er der rigtigt mange forskellige typer af bordplader at vælge imellem. Vi giver dig her, en gennemgang af de meste brugte typer af bordplader til køkkener, samt forskellige priseksempler på 4000mm lang køkkenbordplader i 4cm tykkelse og med skarpe kantprofiler.

Køkkenbordplader i træ

Selvom en køkkenbordplade i træ er den form for bordplade, som kræver løbende vedligeholdelse, er denne type af bordplader, en bordplade som holder i rigtigt mange år, da du altid har mulighed for at udbedre og reparerer revner og hakker i bordpladen. Får bordpladen desuden den helt rigtige oliebehandling, så kan bordpladen sagtens gøres modstandsdygtigt overfor vand, snavs, fedt og meget mere. Selvom en køkkenbordplade i træ kræver løbende vedligeholdelse, får du faktisk en af de mest hygiejniske bordplade til køkkenet, da bakterier har svært ved at leve på denne type af træ.

Du kan også nemt få lavet forskellige kantprofiler og fas på denne type af bordplade, da træ et nemt at arbejde med i forhold til f.eks. stål og beton bordplader. Læs mere her om træbordplader til køkken. Træ er også et naturmateriale, som er miljøvenlig og vælger du en køkkenbordplade i træ, så får du også naturen ind i dit hjem.

Priseksempel på 4m. køkkenbordplade i 40 mm. egetræ: 3.965,00 kr.

Vi giver bordpladen følgende stjerner:

Slidstyrke: ★★★★
Vedligeholdelse: ★★★
Pris:★★★★★

Køkkenbordplader i laminat

Laminat er et flot kunstigt materiale, som består af mange forskellige lag af både papir og lim, som er presset sammen. Her får du en bordplade hvor du kan vælge imellem et hav af forskellige mønstrer og farver. Fordelen ved laminatbordplader er, at du nemt kan tørre bordpladen af, og at bordpladen som sådan ikke kræver nogen form for vedligeholdelse. Ulempen er dog, at der nemt kan komme ridser og skrammer i bordpladen, som ikke kan fjernes. Dog er prisen og noget billigere på en laminatbordlade end andre typer af bordplader.

Priseksempel på 4m. køkkenbordplade med 40mm. laminat:  2.250 kr.

Vi giver bordpladen følgende stjerner:

Slidstyrke: ★★★
Vedligeholdelse: ★★★★★
Pris: ★★★★★

Komposit køkkenbordplade

Komposit er ikke naturligt produkt, og er en køkkenbordplade, der er støbt i meget hårde materialer, og derfor egne denne type af bordplader sig rigtigt godt til køkkenet. Da det er støbt i nogle hårde materialer, kan bordpladen klare mere varmere ting end f.eks. træbordplader og køkkenbordplader i laminat.

Ofte vil en kompositbordplade være lavet af f.eks. knust granit, som er støbt til en ensartet bordplade. Bordpladen skal ikke vedligeholdelses, som er nemt for dig med et stort behov for at hurtigt kunne rengøre din bordplade. Mindre skader kan også sagtens repareres.

Priseksempel på 4m. køkkenbordplade i 30mm komposit: 12.068 kr.

Vi giver bordpladen følgende stjerner:

Slidstyrke: ★★★★★
Vedligeholdelse: ★★★★★
Pris: ★★

Køkkenbordplader med linoleum

Linoleum benyttes også på køkkenbordplader og er en meget naturvenlig og miljøvenlig bordplade, som er fremstillet at materialer som f.eks. linolie, træmel og harpiks. Man finder ofte ensartede farver i denne type af bordplader, og hvor denne type giver overfladen en blødere overflade end andre typer af køkkenbordplader. Bordpladen er nem at vedligeholde og gøre ren. Ofte er det linoleum, som er limet oven på jævne overflader som spåntræ og krydsfiner.

Priseksempel på 4m. køkkenbordplade i 40mm. linoleum: 8.320 kr.

Vi giver bordpladen følgende stjerner:

Slidstyrke: ★★★
Vedligeholdelse: ★★★★★
Pris: ★★★

Beton køkkenbordplader

Navnet denne type af køkkenbordplader giver næsten sig selv. Denne type af køkkenbordplade er en rigtig flot løsning, men også en meget upraktisk løsning, og der er nogle forholdsregler, du skal tage dig, inden du overvejer en bordplade der er opbygget at beton. For det første skal bordpladen behandles rigtigt mange gange de første par år, som krævet meget af din tid, så du ikke har problemer med bordpladen de mange første år.

Laver du en rids eller lignende i bordpladen er det meget svært at udbedre disse skader. Derudover skal du være opmærksom på, at de fødevarer du bruger, ikke indeholder syrer, da dette kan ødelægge bordpladen, samt at bordpladen ikke tåler stød og slag. Så skal du bruge bordpladen i et køkken, der jævnligt bliver brugt til madlavning, vil vi ikke anbefale denne type for bordplade. Her vil vi i stedet anbefale, at du f.eks. bruge materialet til andre bordtyper som f.eks. et sofabord.

Priseksempel på 4m. køkkenbordplade i 40mm beton:  12.096,00 kr.

Vi giver bordpladen følgende stjerner:

Slidstyrke: ★
Vedligeholdelse: ★
Pris: ★

Stål køkkenbordplade

Stål er både flot og praktisk på en gang, da ligesom med bordpladerne i træ, så har bakterier rigtigt svært ved at leve på denne type overflader. Derfor ser man ofte også i køkkener i restaurationer og lignende, at bordpladerne her er lavet i stål, da de også er nemme at tørre af. Det er nemlig også næsten umuligt at lave buler i en stålbordplade, såfremt denne er massiv, og du kan også nemt stille varme ting på bordpladen. Er du til en anderledes form for køkkenbordplade, kan vi klart anbefale at kigge på stål, som også ligger indenfor et middel prisleje.
Priseksempel på 4m. køkkenbordplade i 40mm stål:  6.776,00 kr.

Vi giver bordpladen følgende stjerner:

Slidstyrke: ★★★★★
Vedligeholdelse: ★★★★★
Pris: ★★★★

Granit køkkenbordplade

Granit er perfekt til køkkenbordplader, som skal holde til dagligdagens udfordringer og skal være nem at vedligeholde og rengøre. Desuden er en granit køkkenbordplade yderst slidstærk. Granit er en stentype, så bordpladen vil ofte være meget tung, men giver bordpladen et yderst elegant og enestående udseende. Selvom granit er en stentype, kan man også i dag få lavet udskæringer til f.eks. kogeplader og køkkenvaske. En perfekt køkkenbordplade til prisen.

Priseksempel på 4m. køkkenbordplade i 40mm granit: 7,975,50 kr.

Vi giver bordpladen følgende stjerner:

Slidstyrke: ★★★★★
Vedligeholdelse: ★★★★
Pris: ★★★★

Written by