Hav styr på dine ting i huset

15 dykkerur

Den moderne familie er især kendetegnet ved, at de har mange ting. Der er både meget tøj, der er mange maskiner, mange redskaber og meget legetøj. Her er det ikke kun børnene der kan siges at være en stor del af dette da også de voksne kan være med. De har nemlig også deres egne maskiner og deres egne former for legetøj. Flere og flere anskaffer sig et dykkerur og lignende redskaber til deres hobby. Samtidig med, at man har mange ting er husene og de hjem mene vi bor i ikke blevet mindre. Det gør, at det kan være sværere og sværere at få plads til alle disse ting. Mange vælger af og til at smide mange ting ud, hvilket er en skam. Der er nemlig mange ting man kan gøre for at få godt styr på sine ting i huset.

Indbyggede skabe kan skabe god sortering i dit hjem

At købe et helt almindeligt skab i en større konventionel butik kan gøre, at man kan have mange af sine ting herinde. Meget sjældent vil skabets størrelse og mål dog passe perfekt til lige præcis dit hjem. Derfor kan det være smart at kigge på hvad man ellers kan gøre. Det er dog klart, at i visse tilfælde så vil et helt almindeligt skab passe godt nok. I de fleste tilfælde vil det dog ikke være sådan. Kender man nogen, der er gode til at bygge kan man muligvis forhøre sig hos dem om ikke de kan bygge et skab til en.

At få bygget et skab har den store fordel, at det bliver bygget efter lige præcis de mål man har i sit hjem. Det gør, at al plads bliver brugt, hvilket optimerer pladsen. Især hvis man har et hjem med nogle særlige mål og og særlig størrelse kan det være ekstra smart at få bygget et skab. Er man rigtig smart kan man sørge for, at skabet er indbygget. På den måde kan det nemlig passe helt perfekt til hjemmet og man vil næsten ikke lægge mærke til, at det er der.

Alle rum i hjemmet bør have egne skabe

Får man lavet ét stort skab i ét rum i hjemmet er man lige vidt. For så skal hele familien ud i dette skab og finde deres forskellige ting hver gang de mangler noget. Stiller man for eksempel skabet i stuen vil man ofte være for doven til at gå derud. I stedet bør man sørge for, at alle rum i hele hjemmet får nye, indbyggede skabe lavet i særlige mål til det rum. Så kan både børn og voksne nemlig få deres egne skabe og sortere deres ting som de vil.

Et skab bør have forskellige opdelinger

Noget af det, som man må sørge for når man får lavet et skab er, at ikke alle rum er lige store. Det er vigtigt, at størrelsen på rummene varierer således, at man kan have ting i forskellige størrelser i skabet. I nogle indhak kan man muligvis have de store ting, som ens computer mens man i andre indhak kan have de mindre ting så som hovedtelefoner og batterier. Hvis alle rum er lige store vil der uden tvivl være nogle ting, som slet ikke kan være i skabet og det vil blot skabe mere rod end tidligere.

En anden ting man altid bør sørge for, at der er i alle skabe og i alle rum er en bøjlestang. Er skabet stort nok kan man nemlig også opbevare alt sit tøj i det. Her er der formentligt meget tøj, der skal hænges op på bøjle og det er heldigvis nemt at gøre, hvis man har en bøjlestang. Andre ting så som bluser, underbukser og sokker, derimod, kan sagtens blot placeres i nogle skuffer og nogle kasser. Også bælter og smykker kan være i mindre kasser og behøver ikke at fylde så meget. Ønsker man det kan man også få personen, der bygger skabet til at placere et spejl i skabet. Det kan gøre, at man hele tiden kan se sig selv når man går hen til ens flotte skab.

Sæt mærkater på skab og gør sortering nemmere

Noget af det, som altid er smart når man vil være sikker på, at ting kommer på rette plads er at placere mærkater på skuffer, skabe og kurve. Så kan man skrive hvad der skal være i den pågældende kurv eller den pågældende hylde. Det kan gøre, at der ikke er nogen tvivl og på den måde ved man altid hvor ting er. Det er yderst essentielt at man vælger at placere ting i skuffer, som giver mening. For eksempel bør skuffen med bælter være meget tæt på skuffen eller bøjlestangen med bukser. De to ting passer sammen og derfor bør de være tæt på hinanden.

I samarbejde kan man sagtens sætte mærkater på således, at det giver mening. Der er intet argument for ikke at gøre det da det vil ende med at alle får noget ud af det. Med sådanne klistermærker kan man nemlig være sikker på, at ting altid bliver placeret det helt rigtige sted.

Sæt et klæde foran skabet

Selvom man placerer mærkater på skabe, skuffer og hylder så vil man nok ikke kunne undgå lidt rod i ens skab. Meget hurtigt kan der nemlig se lidt rodet ud og dette rod kan ofte påvirke hele rummet. Så hvis et skab roder vil hele rummet meget ofte også komme til at se rodet ud. Det er der noget at gøre ved for man kan blot sørge for at have et klæde eller gardin ned over skabet.

 

Har man et gardin eller et stykke stof foran skabet kan man blot trække dette for og så vil man med det samme føle, at hele rummet er langt mere roligt og afslappet. Man bør altid vælge en eller flere rolige farver når det kommer til gardinet. Ideelt set vælger man et helt almindeligt stykke hvidt stof med en fin og dejlig tekstur, som også er god at røre ved.

Written by