Guide: Praktisk og elegant opbevaring af dit tøj

opbevaring-toej

Det er de færreste, der har et forkromet overblik over deres private tøjsortiment i klædeskabet. Bag skjorter og t-shirts hænger der i de fleste tilfælde en bluse, du ikke har trukket over hovedet i årevis. Det kan der være flere årsager til. Enten lever den ikke op til nutiden trend, eller også er den gemt så godt af vejen, at du ikke anede, at den stadig eksisterede.

For at undgå de glemte stykker tekstil i garderobeskabets mulm og mørke får du her en række tips til, hvordan du opbevarer dit tøj praktisk og elegant på samme tid. Det kræver nemlig både benhård selvdisciplin og lysten til at invitere sine gæster ind i garderoben.

Den obligatoriske sorteringsrunde

Det kan diskuteres, hvor obligatorisk den store sorteringsrunde egentlig er. Vi snakker tit om at endevende samtlige skjorter, sko og vamsede trøjer, men ofte resulterer det kun i et minimalt indhug i den private kollektion. Det skyldes, at mange har umådelig svært ved at kassere tøj, der engang blev købt i dyre domme. Problemet er bare, at de stakkels stykker tekstil ikke bliver brugt længere, og samtidig medvirker de til et garderobeskab, der er fyldt til bristepunktet.

Et godt fif er, at hvis du ikke trukket et par bukser op om livet eller en bluse over hovedet i et halvt år, er der ikke den store sandsynlighed for, at det nogensinde kommer til at ske igen. Få derfor tøjet solgt eller doner det til velgørenhed – så gør du både dig selv, dit tøj og andre en tjeneste.

Åbne skabe tvinger dig til orden

Når du har skåret garderoben ind til benet, kan du begynde at lege lidt med opbevaringen. Der kan være meget værdi i at gentænke måden, du opbevarer tøj og sko på. Det første råd er at anvende garderobeskabe uden låger. Det kan for mange lyde som et utopisk projekt, da det frarøver muligheden for at danne organiseret rod inde i skabet. Men det er netop pointen. Med åbne garderobeskabe tvinger du dig selv til at holde orden, da det evigt og altid står til åbent skue for de gæster, der måtte blive inviteret med ind i soveværelset.

Tøjstativer

Et andet godt tip er at bruge tøjstativer til opbevaring af alt lige fra bukser til kjoler. Tøjstativer gør det nemt for dig at danne et lynhurtigt overblik over, hvad du har til rådighed den pågældende dag, og samtidig bidrager det med et dejligt pift til indretningen, fordi paletten af farver sætter kulør på soveværelset. Tøjstativer findes i et utal af varianter – lige fra det enkle og minimalistiske til det rå og rustikke. Du kan eksempelvis vælge et tøjstativ i vandrør, der både er æstetiske og praktiske på samme tid. Du kan se et stort udvalg af smukke tøjstativer lige her.

Brug ordentlige bøjler

Intet tøjstativ eller garderobeskab uden bøjler. Bøjler er en effektiv og overskuelig måde at opbevare sit tøj på, men mange forfalder desværre til at købe billige plastikbøjler i massevis. Kvaliteten af bøjlerne er dog vigtigere, end du tror – i hvert fald hvis du ønsker indbydende tøj, der holder formen i årevis. Brug derfor den lille ekstra skilling på kvalitetsbøjler, og brug dem ligeledes til dine bukser. Tøj har i al almindelighed bedst af at hænge frit fremfor at blive sammenkrøllet.

Opbevaring af accessories

Det evige problem for mange er at holde styr på de mange accessories. Solbriller, tørklæder, smykker og meget andet bliver ofte pløjet sammen i én stor pærevælling. Det gør det nærmest umuligt at finde frem til det, man ønsker at tage på. Prøv derfor at opdele det i små kasser, kurve eller andre beholdere, så du altid ved, hvor du skal lede. Hvem ved? Måske du kommer til at bruge et gammelt tørklæde eller en glemt taske igen.

Written by