Forøg din boligs værdi for dig selv eller en kommende køber

Altan

Der kan være mange grunde til at forøge boligens værdi. Det kan eksempelvis være med henblik på et kommende salg af din lejlighed, som du gerne vil have så stor økonomisk gevinst af som muligt. Eller du har måske et ønske om, at øge friværdien i dit hus gennem materielle forbedringer, som øger værdien ved den næste ejendomsvurdering.

Uanset hvad der ligger til grund for dit ønske om at øge din boligs værdi, så kan du i denne artikel finde inspiration til at vurdere dine muligheder.

Altan – gerne mod syd

Hvis du bor i ejerlejlighed, og har ret til at tilbygge, så kan en altan vise sig at være en rigtig god investering. Hvis du oven i købet har mulighed for at vende altanen mod syd, så er der stor sandsynlighed for at din investering vil give et endnu større afkast, da syd er den retning der kommer mest lysindfald fra. Det giver sig selv, at jo lavere du kan holde udgiften jo større vil afkastet kunne være, såfremt kvaliteten er i orden. Du kan eksempelvis indhente et tilbud på en individuelt tilpasset altan fra HB Trapper, som så bliver designet ud fra dine specifikke ønsker og idéer. Du kan selvfølgelig også gå efter en standardløsning eller lade fagfolkene om at designe altanen for dig, hvis du har brug for inspiration til at få æstetik, funktionalitet og økonomi indtænkt på en måde som matcher dit behov.

Badeværelse – et nyt eller et ekstra?

Modsat hvad mange tror, kan det ofte ikke betale sig at renovere sit badeværelse. Det er nemlig ofte meget dyrt, uden at det nødvendigvis tilfører merværdi til din bolig. I værste fald vil du kunne tabe penge på projektet. Bor du i en mindre lejlighed, så kan du springe videre til næste afsnit. Men bor du derimod i en større bolig, hvor det ville give mening at have 2 badeværelser, så læs videre her.

At have flere badeværelser i sin bolig er generelt et attraktivt aktiv som efterspørges på boligmarkedet. Forestil dig bare alle de familier der har børn boende hjemme. Børn som bliver til teenagere. Teenagere som kan bruge oceaner af tid under bruseren og foran spejlet. Teenagere som bliver til hjemmeboende studerende. For ikke at tale om legekammerater, kærester og gæster. Der kan hurtigt blive kamp om nøglen til badeværelset når man er en familie som bor sammen. Så hvis du har plads til et ekstra badeværelse i din bolig, kan det være en økonomisk sund investering i din boligs værdi.

Vælt væggen mellem køkkenet og spisestuen

Et køkkenalrum er ofte en af de lavest hængende frugter, når det kommer til at få størst muligt afkast ud af din investering i boligen. Her handler det nemlig først og fremmest om at rive ned, hvilket jo ikke behøver at være nogen dyr fornøjelse. Inden du hamrer en mukkert gennem tapetet er det dog vigtigt, at du lige sikrer dig, at væggen ikke er bærende! Er den ikke det, er der næsten ingen grund til at lade være. Køkkenalrum er en eftertragtet luksus på boligmarkedet, fordi det gør det muligt at tale med gæster og børn i stuen samtidig med at man laver mad i køkkenet.

Kælderens kvadratmeter – gør dem brugbare!

Er din kælder klam og ubrugelig? Så kan det måske være en god investering at lave om på dét. Det er ikke sikkert at du kan få kælderen godkendt til beboelse, men ”en kvadratmeter er en kvadratmeter” – især hvis den er tør! Så kan kælderen nemlig bruges til opbevaring af alverdens sager uden at de bliver ødelagt af fugten. En del af de genstande der ellers skulle have været opbevaret i stueetagen eller på 1. salen kan derved opbevares i kælderen. Derfor kan en renovering af kælderen i sidste ende frigive brugskvadratmeter på etager som ligger ovenover.

Written by