Fordele ved typehuse

Fordele ved typehus

Går du med drømmen om at bygge dit eget hus, som både er tilpasset til dine og din families behov? Så er du bestemt ikke den eneste. En ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser nemlig, at det samlede boligbyggeri steg med 3 procent i første kvartal 2016 i forhold til fjerde kvartal 2015. Og for første gang i en længere periode, kan der konstateres en fremgang for byggeri af parcel- og typehuse.

Drømmen om typehuset

Hos typehus producenten Nyt Hjem A/S mærker man også, at danskerne er begyndt at efterspørge flere typehuse, og Nyt Hjem A/S mener også, at den øgede efterspørgsel efter nye typehuse skyldes flere parametre:

– Udviklingen i de fastforrentede lån
– Hård konkurrence på boligmarkedet
– Fordele ved at bygge et nyt typehus

Udviklingen i de fastforrentede lån

Årsagen til fremgangen i byggeriet af nye typehuse skal findes i den nuværende økonomiske situation. Det meget lave fastforrentede lån samt de historisk mange låne konverteringer i 2015 har givet mange danske boligejere flere penge mellem hænderne. Samtidig så er det meget omskiftelige boligmarked – om end med betydelige geografiske udsving – i bedring. Og når tendensen er, at priserne på eksisterende boliger bevæger sig opad, så er det mere fordelagtigt at bygge et nyt typehus i stedet for at købe en eksisterende bolig.

Unge personer drømmer om typehuset og samtidig så er renten historisk lav. Nybyggeri er samtidig også hjulpet godt på vej af meget lavere energipriser samt en realløns fremgang, fordi at inflationen stadigvæk er i bund.

LÆS OGSÅ: Indretning af typehuse

Hård konkurrence på boligmarkedet

Den nuværende boligmarkeds situation viser også, at der er kommet et hårdere pres på boligmarkedet. Udviklingen i de fastforrentede lån, samt danskernes stigende forbrugsvaner giver det resultat, at der er en stigende optimisme på boligmarkedet i Danmark. Dette påvirker priserne på eksisterende boliger i opadgående retning.

Når priserne stiger på de eksisterende boliger, så har dette også en afsmittende effekt på ny-byggeriet. For når priserne på de eksisterende boliger stiger, så stiller mange danskere sig selv spørgsmålene;

  • Hvor højt er forbruget på en eksisterende bolig i forhold til et nyt typehus?
  • Hvor mange uforudsete omkostninger er der ved en eksisterende bolig i forhold til et nyt typehus?
  • Hvor stort et beløb skal der renoveres for i en eksisterende bolig, i forhold til at alt er nyt i et nyt typehus?
  • Hvad er pris differencen ved at købe en eksisterende bolig i forhold til et nyt typehus?

LÆS OGSÅ: Når du skal købe nyt køkken

Fordele ved at bygge et nyt typehus

For mange danskere er der mange uforudsete omkostninger og bekymringer ved at købe en eksisterende bolig. Samtidig er udviklingen i de fastforrentede lån og den hårde boligkonkurrence med til at booste optimismen og alle fordelene, som der er ved at bygge et nyt typehus, fremfor at købe en eksisterende bolig.

Når man vælger at bygge et nyt typehus, så er der oftest flere forskellige “skabeloner” som man kan vælge imellem, og dette udgør, at man kan være med til at sætte sit personlige præg på nybyggeriet.

Når man vælger at bygge et nyt typehus, så får man oftest en mere energivenlig bolig og dermed et lavere årligt forbrug, end hvis man køber en eksisterende bolig.

Pris differencen mellem at købe en eksisterende bolig i forhold at bygge et nyt typehus er faldet over den seneste periode.

 

Written by