Forår og makeover af boligen

Klargøring af boligen til forår

Foråret er så småt ved at vise sig, og man fornemmer efterhånden, at de små skrøbelige blomster er ved at finde vej op igennem mulden. Stemningen i haverne er opløftende og det er som om, at alle bare venter på at sommeren skal finde vej.

Når vi med længsel venter på foråret, er det som ofte at boligen også skal have en tur med pensel, nyt interiør og friske blomster.

Stuen er der hvor de fleste bruger meget tid, det er der at vi er sociale i et stort fællesskab og derfor er det også der, hvor man ofte har mest brug for fornyelse.  I mange år, har det været de helt lyse møbler, som der har været moden i de danske hjem, men efterhånden er den trend blevet afløst af de mørke møbler og farver, dog stadigvæk med lys og højt til loftet.

Vinteren er ovre og efterhånden som solen begynder at skinne lidt mere, og frosten er gået af jorden begynder de små forårsbebudere at titte frem, træerne begynder og ændre sig og snart begynder de første blade at springe ud. Tiden fra vinter til forår, er der hvor energien atter begynder at spire, ikke kun ved dyr men også ved os mennesker. Foråret byder på renoveringer af boligen, haven der skal have stauder eller nogle skal fjernes og der skal en oprydning til.

Indenfor skal der også ske fornyelser, måske trænger din stue til en makeover og det er nu at penslerne skal svinges, og der skal nyt interiør til for at bringe mere energi ind i dagligdagen.

I mange år har den nordiske stil være meget hvidt i hvidt, hvor alt helst skulle være klinisk hvid, kun tilsat en smule sort og sølv. I dag siger boligtrenden noget helt andet – Nu skal vi have de mørke møbler og rum i rum, hvor der også kommer farve på væggene. Dog med en klassisk, elegant twist, og stadigvæk sammen med de lyse vægge og ikke mindst højt til loftet.

5 gode råd til at få nyt liv i din bolig

 

  • Friske blomster giver altid nyt liv til boligen
  • Køb nye puder og tæpper til at ligge i sofaen
  • Find unikke pynteting, de må meget gerne have kant
  • Find en lampe eller kunst med masser af attitude
  • Mal med jordnære farver som komplimenterer hinanden. Måske kun mindre kvadrater eller aflange felter – Indram de store rum til at gøre dem hyggelige.
  • Stil møblerne ud fra væggene – det giver luft til rummet.

 

Ofte kan det være en større post at lave om i boligen, og det er ikke alle at der har muligheden for at spare alle pengene sammen på en gang. Det behøver ikke at være mange penge man skal bruge på at lave om, det er alt efter hvad ens økonomi kan rumme. Hvis man har et budget der hedder 15000 er man virkelig godt på vej til at have lavet en total makeover af din stue, måske der er også er rød til at køkkenet for en tur med lidt nyt til at shine det op.

Luk øjnene og tag med til drømmeland

Forstil dig et hjørne i stuen hvor der er malet en mørkviolet indramning af væggen, hvor der stadigvæk er plads til at det er lyst og lækker. Det er her, du vil sidde med en bog eller et blad søndag morgen, og slappe af med et tæppe rundt omkring dig. Her skal være hyggeligt, pænt, imødekommende, og roligt. Tilsæt de mørke vægge et sack bakkebord, en Bent Hansen stol, måske en lysestage i messing og en fin vase med skønne forårsblomster, måske lyserøde tulipaner- kan du se og mærke det? Find mere inspiration her.

-Det her spot kunne godt være dit nye yndlingssted i huset, der er skabt en oase imellem alt det hvide, og det har gjort, at der er pludselig, er en anden stemning i huset.

Det kunne også være at børnene i hjemmet trængte til et sted hvor der var ro, til at de kunne fordybe sig i en bog eller game, men samtidig være en del af fællesskabet.

Luk øjnene og forstil dig at du er på alder med dine børn. I en lille krog i stuen er der malet et hjørne med en rolig jordfarve som i øjeblikket er så hotte, som de overhovedet kan være. Sammen med de rolige farver står der en daybed, der bare venter på at blive indtaget. Puder og store tæpper som man kan slumre sig i, imens der bliver lavet aftensmad – mon børnene i jeres husstand kunne tænke sig at ligge der og slappe af efter en lang skoledag? Måske den allerede er optaget? Det er kun fantasien der sætter grænser for hvordan man indretter sit hjem, og det er det der så fantastisk når man skal indrette sit hjem er det med en personlig stil.

Når der bliver besluttet at der skal et stilskift til, er det altid godt at søge information til nye ideer i livstilsprogrammer, blade eller på forskellige bolig site. Det kan godt være en større omgang sådan at lave om i indretningen. Er du faldet for en stol eller daybed som du måske ikke helt har råd til, så er det muligt at låne penge til at få lavet den stil du ønsker, skal afspejle din personlighed.

 

 

 

 

Written by