Få den perfekte stue – sådan vælger du det rette sofabord

Sofabordet er alsidigt og er med til at sætte scenen for stuen. Med dets forskellige brugsmuligheder gør sofabordet sig også til en yderst værdifuld og brugbar stykke møbel. Det kræver dog også, at du vælger den rette til din stue. Ganske vist kan sofabordet fikse en række facetter i stuen, men hvis sofabordet ikke passer ind i stuen, gør du det stykke arbejde besværligt, hvis ikke umuligt, for sofabordet. Du skal vælge et sofabord, der både passer til stuens størrelse, udseende, og hvad du bruger stuen til. Der findes heldigvis sofaborde til stort set alle typer af rum.

Det skal du lægge mærke til, når sofabordet skal udvælges

Der er mange egenskaber, du kan have i tankerne, når sofabordet skal købes. Hvis du kan sætte flueben ved flere af disse egenskaber, er sofabordet, du har udvalgt, højst sandsynligt brugbart i din stue. Her er nogle af de ting, du skal have med i overvejelserne:

  • Hvilken type sofabord vil passe ind i resten af stuens look? Hvis du har mange organiske materialer, vil et træ-sofabord nok passe fint ind. Hvis din stue er mere moderne eller minimalistisk, vil marmor passe godt ind. Generelt set vil flotte sofaborde i marmor passe godt ind i de fleste rum.
  • Størrelsen. Hvor meget plads har du i stuen? Og er det meningen, der skal sidde folk rundt om sofabordet, eller skal det blot stå foran sofaen?
  • Et firkantet eller rektangulært sofabord udnytter pladsen godt og passer normalt ind de fleste steder. Et rundt eller ovalt bord kan være mindre pladsudnyttende, men giver rummet et mere dynamisk udtryk.
  • Hvis bordet er af træ, skal trænuancen passe til resten af træet i rummet. Hvis det f.eks. er marmor, gør farven ikke så meget. Du kan også arbejde med kontrastende farver mellem møblerne.
Written by