Det er en oplevelse for livet at komme på efterskole

Idrætsefterskole

Når dit barn begynder at snakke om, at det gerne vil på efterskole, så er det vigtigt, at du støtter op om den beslutning. For selvom det kan være hårdt at sende sit barn afsted i et års tid, så er det et år der vil være med til at udvikle dit barn, give det en lærdom, som den vante skolegang ikke kan bidrage med, sociale fælleskaber, der vil vare ved resten af livet og gode oplevelser, der ikke kan findes nogle andre steder. Det er således en meget unik mulighed, man får sig, når man tager på efterskole, og derfor er det noget, som alle burde gøre, hvis det er noget, som de har lys til.

Aktiv og livsbekræftende hverdag

Når man tager på en efterskole som for eksempel en gymnastikefterskole eller fodbold efterskole  i Jylland som VGIE efterskole, kan man nemlig være sikker på, at ens barn får sig en helt unik oplevelse. Når der er et så stort fokus på alt det, som der ligger inden for idrættens verden og helt specielt fodbold, får dit barn nemlig ikke bare en aktiv hverdag. Det får også en hverdag med alt, hvad det indebærer. Det vil sige, at det ikke kun er skolen og det faglige fokus, som det forsøges at forbedre og gøre mere interessant at højne, det er lige såvel de mange sociale fælleskaber og det sammenhold og det samarbejde, som der er behov for under en fodboldkamp, der er fokus på. Det er nemlig én af de ting, der er med til at give et ungt menneske noget livsbekræftende, og det er noget, som der kan være med til at driven en gennem resten af livet og give motivation til alt det, som der nu måtte komme til at ske.

Man bliver en bedre udgave af sig selv

Derudover lærer man også, at man skal yde sit aboslut bedste hele tiden, og det er, hvad enten det er på skolebænken eller ude på fodboldbanen. På en idrætsefterskole i Jylland vil der nemlig ikke blive gået på kompromis med det, som man kan. Man bliver således hinanden bedste motivatiorer til at yde mere og bedre, og på den måde bliver man altid til en bedre udgave af sig selv, hvor man altid er effektiv, og hvor man altid giver sig selv 100%. Det er essensen af idræt, som for eksempel håndbold, badminton og springgymnastik og specielt fodbold, og derfor er det noget, som der satses stort på, på VGIE efterskolen i Sønderjylland. Det giver et mere selvstændigt ungt menneske, der er klar til at gribe det, som hverdagen måtte bringe, det giver et ungt menneske, der forstår at rose og hjælpe andre ,og det giver et ungt menneske, der forstår at tage ansvar. Og det er noget, der vil have stor værdi i fremtiden og i resten af livet. Derfor er det en oplevelse for livet at tage på en efterskole som for eksempel gymnastikefterskolen i Jylland.

Written by