Derfor skal du prioritere erhvervsrengøring

erhvervsrengøring

I de fleste virksomheder er det altoverskyggende mål at tjene penge, og mange virksomhedsejere glemmer i denne proces at tænke på medarbejdernes sundhed og generelle tilfredshed. Et af de parametre, der i særlig grad har en indvirkning på medarbejderne, er indeklimaet. Er virksomheden præget af et dårligt indeklima, er der også stor sandsynlighed for, at det påvirker medarbejderne både fysisk og mentalt. Derfor bør det være et must for alle firmaer at have stor fokus på rengøringen på arbejdspladsen, for konsekvenserne kan være store.

Dårligt indeklima

Der er flere elementer, der kan forårsage dårligt indeklima. Er temperaturen eksempelvis for høj? Eller er luften ikke ren og frisk? Det kan skabe utilpashed og sygdom hos medarbejderne. Symptomerne kan komme til udtryk ved kvalme, hovedpine, træthed samt kløe og irritation i øjnene. Det kan både resultere i sygdomsfravær hos medarbejderne, som i den sidste ende kan koste på bundlinjen. Foruden det fysiske aspekt kan det også spille ind på arbejdsglæden, om medarbejderne trækker frisk luft ind gennem næsen eller ej. Har man glade og tilfredse medarbejdere, er det bevist, at produktiviteten øges. Kontinuerlig rengøring kan med andre ord virke som en unødvendig stor udgift i begyndelsen, men på den lange bane kan det være en uvurderlig investering for virksomheden.

Vælg professionel rengøring til virksomheden

Vælger man at lægge vægt på et godt indeklima og en ren og præsentabel butik, kan man med fordele vælge et rengøringsfirma, der specialiserer sig i erhvervsrengøring.  Et professionelt rengøringsfirma ved, hvordan den pågældende opgave skal løses og har samtidig erfaring med at anvende de rigtige rengøringsmidler til den enkelte opgave. På den måde bliver der ikke gået på kompromis med renligheden, og samtidig kan medarbejderne fokusere på at udføre deres arbejde produktivt og med et smil på læben. Generelt er det vigtigt med en solid rengøring på alle arbejdspladser, men inden for specifikke brancher er det særligt vigtigt.

Kontorrengøring

Som nævnt er indeklimaet på kontoret en forudsætning for, at medarbejderne er glade og produktive, og kontinuerlig kvalitetsrengøring er med til at opretholde et sundt arbejdsklima, hvor støvet ikke svæver op i næsen eller gulvet er sandet til.

Butiksrengøring

Er man butiksejer spiller rengøringen også en afgørende rolle. Det gælder, uanset om man sælger tøj, isenkram eller cykler. Naturligvis er rengøringen her også vigtig for medarbejderne, men i særdeleshed for kunderne. En beskidt butik kan skræmme kunderne væk, så her er det også afgørende, at vinduerne er rene, gulvet er vasket og krogene er fri for nullermænd.

Slagterrengøring

Hvis der er et sted, hvor rengøringen har eller i hvert fald bør have allerhøjeste prioritet er det i fødevareindustrien. Derfor får slagterier, restauranter og supermarkeder ofte besøg af fødevarekontrollen for at sikre, at hygiejnen er i top. Er dette ikke tilfældet, kan det få fatale konsekvenser. Ikke kun for virksomheden, der får trukket en sur smiley og dårlig omtale ned over sig, men også for kunderne, der risikerer ubehagelige sygdomme på grund af manglende renlighed. Det er derfor et område, hvor man ikke har råd til at sjuske, og for mange virksomheder kan det være en yderst god idé at hyre et professionelt rengøringsfirma.

Industrirengøring

Også hos produktionsvirksomheder bør rengøringen have topprioritet, og flere og flere vælger da også at benytte professionel rengøring. Årsagen er, at det giver god mening at lade medarbejderne passe deres arbejde og i stedet lade professionelle overtage rengøringen. Et kvalificeret rengøringsfirma har erfaring fra flere brancher og ved derfor, hvordan forskellige produktionsmaskiner skal rengøres optimalt.

 

 

 

 

 

Written by