Derfor skal dit tag algebehandles

algebehandling

Har du også flere gange kigget op på dit engang så fine tag og betragtet den snigende fremkomst at ubudne grønne gæster? Så er det måske på tide at tage kampen op med algerne. Et tag med alger er et usundt tag, og selvom fremkomsten ikke er så massiv endnu, så kan man med fordel agere tidligt i processen, da dette øger chancerne for, at man kommer problemerne til livs. Man kan selv algebehandle sit tag, men det er klart anbefalelsesværdigt at få professionelle til at foretage en algebehandling af taget. Årsagen er, at professionelle har erfaring med proceduren, og at de anvender de helt rigtige midler, der både kommer algerne til livs, og som samtidig er skånsomme overfor miljøet.

Hvad er alger

Men hvad er det egentlig for nogle små grønne planter, der altid dukker op ubelejligt? Alger er en betegnelse for forskellige organismer, og der findes mange tusinde forskellige arter. Alger stortrives på fugtige overflader, og derfor er det ikke underligt, at det specielt er på hustagene rundt omkring i landet, at de for alvor kommer til syne. De vokser og formerer sig nemlig, når de kommer i kontakt med solens stråler, men har de eksempelvis slået sig ned på et sydvendt tag, kan den megen sol medvirke til at udtørre dem. Man forbinder oftest alger med den grønne farve, men der findes også eksempelvis røde og gule algetyper.

Hvad gør alger ved dit tag?

Der er flere grunde til, at man med fordel kan vælge at få foretaget en algebehandling af taget. Den åbenlyse grund er, at det giver det fine hus en æstetisk lussing med et grønt tæppe på taget. Du får således et meget mere præsentabelt hus, hvis du får fjernet algerne på taget. Udover det æstetiske element, er det også vigtigt at holde sig for øje, at alger kan være decideret skadelige for taget. Hvis de først finder sig tilrette, kan de slå rødder i taget, og med tiden kan de ende med at nedbryde taget.

Professionel algebehandling

Er du noget til den erkendelse, at dit tag trænger til en ordentlig overhaling, er det bare med at tage kontakt til et firma, der specialiserer sig i at fjerne alger. Ydelsen er til at komme til for penge, og det kan vise sig at være en rigtig god investering på den lange bane at få det gjort. Proceduren foregår på den måde, at et miljøvenligt algeprodukt bliver sprøjtes på taget, hvorefter det ligger og arbejder. Effekten kan man normalvis se efter nogle måneder, men det afhænger i høj grad af, hvilken stand taget er i inden behandlingen.

Hvor tit skal taget behandles?

En effektiv algebehandling har ikke kun til formål at have en øjeblikkelig effekt ved at nedkæmpe de nuværende alger. En algebehandling går også ind og beskytter taget mod fremtidige angreb. Alger er dog en genstridig fjende for mange husejere, og derfor kan det anbefales at få foretaget en algebehandling ca. en gang om året. Det kan virke overdrevet, men det mindsker risikoen for, at du bliver tvunget ud i et køb af et helt nyt tag.

 

 

Written by