Brugskunst: prikken over i’et i din boligindretning

Brugskunst i boligindretningen

Selvom man kan bruge ganske lang tid på at finde de helt rette møbler at indrette sin bolig med, så er boligindretningen slet ikke komplet, før man har husket alle de små detaljer. Det er nemlig dem, der får hjemmet til at virke personligt og hjemligt.

De små detaljer i hjemmet hører ofte ind under kategorien brugskunst, som rummer alt fra små vaser og lysestager til tæpper og puder. Det er en utrolig nem måde at peppe sit hjem lidt op på, men det gør en rigtig stor forskel.

Brugskunst bliver ofte beskrevet som pyntegenstande, men de kan også være ret nyttige og endda nødvendige i hjemmet. Vaser og lysestager kommer man for eksempel næsten ikke udenom at eje, fordi de har gode funktioner, men i stedet for at købe det første og bedste man støder på, kan man gøre tingene til en del af sin boligindretning. Det gør man ved at finde nogle ting, der i farver og stil passer til resten af boligen.

Vælger man de helt rette lysestager, er de lige så meget pyntegenstande, som de er praktiske. Man behøver ikke at have stearinlys tændt for at have dem stående fremme. Det samme gælder en vase, der, hvis den er placeret det rigtige sted, falder i ét med resten af din boligindretning og derfor også fungerer som en pyntegenstand, selv når der ikke står en blomst i den.

Boligindretning kan også omfatte andre former for brugskunst. Et pænt tæppe kan for eksempel være prikken over i’et på din sofa, hvis du lader det hænge over armlænet, og nogle søde puder får sofaen, som er et stort møbel, til at være lidt mere i ét med resten af rummet.

Det er dog ikke kun stuen, der kan drage fordel af brugskunst. Både køkken og badeværelse, som ikke altid er de rum, man går mest op i indretningen af, kan også blive langt mere hjemlige og personlige ved at tilføje noget brugskunst til indretningen. Selv i haven kan brugskunst i form af lette havemøbler, lamper eller planter gøre det mere hjemligt.

Written by