5 grunde til at installere gulvvarme

Gulvvarme er en fornuftig varmeløsning, som både er med til at fremtidssikre din bolig og skabe besparelser på varmeregningen. Læs mere om fordelene ved installering af gulvvarme her.

Undgå radiatorer

Når du installerer gulvvarme, slipper du for radiatorer, der bruger meget plads i rummet og er bøvlede at gøre rene. Desuden kan du placere hjemmets møbler, som du har lyst til uden at skulle tænke over, hvor radiatorerne er monterede. Du slipper desuden for at skulle bekymre dig om de temperaturforskelle, der opstår i rummet mellem det område, der er tættest på og længst fra radiatoren. Gulvvarme sikrer, at der sker en jævn opvarmning af hele rummet.

Lavere energiforbrug

Når du har installeret gulvvarme, vil det være hele dit gulv – altså et meget stort område – der afgiver varme til rummet. Det kan betyde, at du kan opvarme dit hjem ved en temperatur, der er nogle grader lavere end tidligere. På den måde vil du opleve væsentlige besparelser på din varmeregning, da det kræver en langt højere temperatur at varme boligen op med radiatorer. Dit årlige energiforbrug vil blive reduceret, hvilket både vil gavne miljøet og din økonomi.

Behagelig temperaturfordeling

Fødderne er tit den kropsdel, der er mest udsat for kulde. Opvarmning af kroppen ved gulvvarme sker fra tå til top, hvilket betyder, at det er en meget komfortabel varmeløsning. Denne temperaturforskel skaber en behagelig opvarmning af kroppen, hvor temperaturen automatisk er højere ved dine fødder, end den er ved dit hoved.

Trægulve er et godt match

Trægulve er topmoderne og ofte det foretrukne valg i danskernes boliger. Trægulve har generelt en lavere temperatur end for eksempel gulvtæpper, og det gør gulvvarme til et rigtig godt valg. Gulvvarme vil skabe en større komfort end anden opvarmning, hvis du har plankegulve eller andre typer trægulve i dit hjem. Selvom du kan installere gulvvarme under de fleste trægulve og træsorter, er det alligevel en god idé at undersøge, om dit trægulv egner sig til gulvvarme.

Bedre indeklima

Der bliver sat større og større fokus på, at boligernes indeklima er helt i top. En installering af gulvvarme betyder at en stor overflade varmes op i stedet for enkelte mindre opvarmningskilder som radiatorer. Det resulterer i, at en mindre mængde varm luft blandes sammen end tidligere, og mindre støv hvirvler rundt i rummet. Gulvvarme er dermed med til at sikre et renere hjem med færre støvpartikler og dermed et bedre indeklima.

At installere gulvvarme kan dog være et dyrt projekt, og derfor kan du og din partner låne til projektet, så i er sikre på at have penge nok – bliv klogere på jeres lånemuligheder på denne hjemmeside.

Written by